Tomàquet raff amb sardines marinades

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per ració:
  • 1 tomàquet raff d'uns 150-200 g
  • 4 sardines
  • 8 olives de Casp
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada d'orenga fresca
  • 1 cullerada d'ous d'arengada
  • 1 cullerada de sèsam torrat
  • 1 ceba tendra
  • 1 grapat de canonges
  • 1 enciam llarg
  • vinagre blanc

PREPARACIÓ

Preparació: 25 minuts
Cocció: no en té

1. Prepareu l'oli de maceració amb l'orenga fresca i escalfeu-lo una mica al microones per potenciar-ne el gust.
2. Netegeu i despineu les sardines, i prepareu-ne els lloms. Afegiu-hi el sèsam torrat i les olives tallades a làmines.
3. Talleu el tomàquet a làmines amb la mandolina.
4. Prepareu les fulles i la ceba tendra per fer l'amanida.
5. Poseu les làmines de tomàquet al fons del plat, les sardines a sobre i guarniu el plat amb l'amanida.
6. Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de l'oli de maceració, una gota de vinagre blanc i la cullerada d'ous d'arengada. Un cop amanida l'amanida, escampeu-hi les olives picades i llavors de sèsam.

Anar al contingut