Tomàquet escalivat i escamarlans

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • 20 tomàquets
  • 16 escamarlans pelats
  • ceba tendra
  • crostons de pa
  • avellanes i ametlles torrades
  • fulles de julivert
  • 1 gotet d'oli d'oliva extra verge
  • sal i pebre negre
  • sal grisa

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els tomàquets en una safata, amaniu-los amb oli i escaliveu-los al forn durant 25 minuts. Després, peleu-los, aixafeu-los, amaniu-los amb oli, sal i pebre, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

A continuació, poseu en un bol al ceba tendra tallada a la juliana, amaniu-la amb oli i sal i deixeu-la macerar.

Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, el julivert, el pebre, la sal i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans ja pelades.Finalment, poseu el pa tallat a trossets en una safata i deixeu-lo torrar al forn durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu el tomàquet escalivat, poseu-hi la ceba tendra i els escamarlans a sobre, amaniu-ho tot amb la picada i la sal grisa i guarniu el plat amb el pa torrat.
Anar al contingut