Tomàquet escalivat i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Ferraté
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona
INGREDIENTS
- 20 tomàquets
- 16 escamarlans pelats
- ceba tendra
- crostons de pa
- avellanes i ametlles torrades
- fulles de julivert
- 1 gotet d'oli d'oliva extra verge
- sal i pebre negre
- sal grisa
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els tomàquets en una safata, amaniu-los amb oli i escaliveu-los al forn durant 25 minuts. Després, peleu-los, aixafeu-los, amaniu-los amb oli, sal i pebre, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un bol al ceba tendra tallada a la juliana, amaniu-la amb oli i sal i deixeu-la macerar.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, el julivert, el pebre, la sal i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans ja pelades.Finalment, poseu el pa tallat a trossets en una safata i deixeu-lo torrar al forn durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet escalivat, poseu-hi la ceba tendra i els escamarlans a sobre, amaniu-ho tot amb la picada i la sal grisa i guarniu el plat amb el pa torrat.
A continuació, poseu en un bol al ceba tendra tallada a la juliana, amaniu-la amb oli i sal i deixeu-la macerar.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, el julivert, el pebre, la sal i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans ja pelades.Finalment, poseu el pa tallat a trossets en una safata i deixeu-lo torrar al forn durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet escalivat, poseu-hi la ceba tendra i els escamarlans a sobre, amaniu-ho tot amb la picada i la sal grisa i guarniu el plat amb el pa torrat.