Tomàquet de Montserrat amb mousse d'anxoves

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pot petit d'anxoves en filets sense dessalar ni netejar
  • 4 tomàquets de montserrat d'uns 200 g cadascun
  • 400 cc de nata sense muntar amb un 35% de matèria grassa
  • 1 manat de cibulet
  • 1 pot petit de confitura de cireres (n'hi ha als súpers, si no, feu servir confitura de cireres)
  • 1/2 fulla de gelatina, o cua de peix
  • oli de gira-sol
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

1. Agafem 8 anxoves i les dessalem submergint-les durant 8-10 min en aigua freda.
2. Escaldem els tomàquets sencers en aigua bullint abundant, uns 8 segons, i immediatament els passem a un bol d'aigua amb glaçons.
3. Pelem el tomàquet i en tallem la part del peduncle, fent-li un tall pla que ens converteixi el tomàquet en un sarcòfag obert per dalt.
4. El buidem fins aconseguir una cavitat neta per farcir.
5. Traiem les espines de les anxoves i un cop tinguem els filets nets (16) els tornem a marinar, però aquest cop amb la crema de llet, uns 20 min.
6.Tallem grosserament el cibulet i el fiquem al got del triturador.El cobrim amb l'oli de gira-sol, i ho triturem fins que aconseguim una pasta verda homogènia. La passem per un colador molt fi i reservem aquest oli a la nevera perquè agafi consistència.
7. Escalfeu la confitura de cireres en un cassó al foc.
8. Poseu la 1/2 fulla de gelatina en aigua freda, i quan tingui la textura d'una medusa, poseu-la al cassó de les cireres.
9. Passeu el contingut del cassó a un bol, i aquest bol a dins del bol amb aigua i glaçons on hem refredat els tomàquets.
10. Abans que es condensi, hi afegirem unes gotes de suc de llimona.
11. Poseu els tomàquets en una safata i aboqueu un dit de gelatina de cireres al fons de cada tomàquet. Conserveu-ho a la nevera una hora.
12. Muntem la mousse:
a. Assequem les anxoves amb paper de cuina. Les piquem al màxim de petites que puguem.
b. Muntem la nata, que abans hem colat per evitar les impureses.
c. Si volem, podem posar-hi també uns ous d'arengada, una ceba tendra picadíssima, unes cireres àcides esmicoladetes, etc.
d. Amalgameu tots els ingredients de la mousse mirant de no destrossar gaire la textura de la nata muntada, com si manipuléssiu "blandi-blub".
13. Servei: Agafeu els tomàquets de la nevera i aboqueu un cordillet d'oli de cibulet al damunt de la gelatina de cireres.
14. Amb una màniga pastissera ompliu els tomàquets amb la mousse, i dibuixeu-hi un cordill d'oli de cibulet per decorar.
Anar al contingut