Tom yam kai (Sopa de pollastre) - Tailàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Krissadakorn Akkala "Chet", Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 quarts de la cuixa de pollastre
  • oueres de gallina
  • 1 arrel de galanga
  • 1 tija de citronel·la
  • coriandre fresc
  • 6-7 escalunyes
  • aigua
  • xampinyons
  • 2 llimones
  • 5-6 cirerols
  • 5-6 bitxos vermells
  • 2 cullerades de "pasta de sabor" (preparat)
  • 2 cullerades de pasta de soja i bitxo (preparat)

PREPARACIÓ

Trossegeu el pollastre i renteu-lo a raig d'aixeta. Reserveu-lo.
Netegeu i talleu els xampinyons. Deixeu-los en remull amb aigua i una mica de suc de llimona i reserveu-los.
Talleu a rodanxes fines una arrel de galanga. Talleu també la part més blanca d'una tija de citronel·la i la resta la partiu per la meitat. Trinxeu unes quantes fulles de coriandre fresc i poseu-ho tot junt a coure en una olla amb aigua.
Peleu les escalunyes, partiu-les per la meitat i incorporeu-les a l'olla. Escorreu mitja llimona i afegiu el suc a l'olla amb un bon raig de salsa de peix. Desfeu-hi un parell de cullerades de la "pasta de sabor" i incorporeu els trossos de pollastre i les oueres a l'olla, amb molt de compte.
Tasteu el brou i rectifiqueu-lo, si convé, amb una mica més de salsa de peix. Tapeu l'olla i deixeu-ho coure, fent xup-xup suaument, uns 10 minuts.
Destapeu l'olla i afegiu-hi un parell de cullerades de la pasta de soja i bitxo. Passats uns minuts, afegiu-hi els cirerols sencers i després el suc de llimona restant. Torneu a tastar-ho i rectifiqueu-ho si convé.
Més tard, afegiu-hi els bitxos sencers i deixeu l'olla tapada uns 20 minuts més. Retireu l'olla del foc i incorporeu-hi els xampinyons que teniu reservats.
Deixeu reposar la sopa uns quants minuts i ja es podrà servir.

Anar al contingut