Tom Yam Goong
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Llorenç Valls
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1,2 l de brou de pollastre
- 16 llagostins sencers
- 12 cirerols (tomàquets cherry)
- 60 g citronella
- 60 g fulles de llimona indonèsia
- 60 g galanga en rodanxes
- 80 g xalota o ceba francesa
- 60 g d'enokis (bolets japonesos)
- 60 g shimeji (gírgola de faig japonesa)
- 0,40 l de suc de peix
- 0,20 l melmelada de bitxo
- suc d'una llima
- 12 g fulles coriandre
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu el brou de pollastre. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la citronella, tallada per la meitat i aixafada, i deixeu que torni a arrencar el bull. Seguidament, poseu-hi la galanga tallada a rodanxes, les fulles de llimona i la xalota tallada en juliana i feu-ho coure sense que deixi de bullir durant 10 minuts. Després, poseu-hi els bolets enokis i shimeji sencers i els cirerols i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. A continuació, incorporeu-hi la melmelada de bitxo i el suc de peix, i remeneu-ho fins que es barregin bé tots els ingredients. Finalment, deixeu bullir en el mateix brou els llagostins, sencers i pelats, entre 3 i 5 minuts, segons el gruix, apagueu el foc i afegiu-hi el suc de llima.
I ja per acabar, emplateu el Tom Yam Goong i guarniu-lo amb una branca de coriandre al damunt.
I ja per acabar, emplateu el Tom Yam Goong i guarniu-lo amb una branca de coriandre al damunt.