Tom kha kai (Sopa de pollastre amb llet de coco) - Tailàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Onpimon Chindawech "Pui" (restaurant Tivoli's Bistro), Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de pit pollastre
  • 1 llauna de llet de coco
  • 1 citronel·la
  • 2-3 rodanxes de galanga
  • 2-3 fulles de kaffir
  • 2-3 cullerades de salsa nam pla (salsa de peix)
  • 2-3 cullerades de suc de llimona
  • 2-3 bitxos verds

PREPARACIÓ

En un cassó, poseu a bullir la llet de coco amb un got d'aigua. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la citronel·la tallada fina, les rodanxes de galanga i el pollastre tallat a bocins ben petits. Condimenteu-ho amb la salsa de peix i el suc de llimona. Remeneu-ho i rectifiqueu-ho de sal afegint-hi una mica més de salsa de peix.
En un morter matxuqueu els bitxos (i si us agrada, també un gra d'all). Com més matxucats quedin, més intensa serà la picantor. Afegiu mitja culleradeta de bitxos matxucats al cassó del pollastre i remeneu-ho.
Quan vegeu que el pollastre és cuit, retireu el cassó del foc i incorporeu-hi les fulles de kaffir.
Serviu aquesta sopa amb un bol petit a part, on hi posareu els bitxos matxucats. D'aquesta manera cadascú es pot condimentar el plat al seu gust de picantor.

Nota:
Les fulles de kaffir es posen just al final perquè no s'han de coure.

Anar al contingut