Tofu soba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vidal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Udon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de fideus soba
  • 1l de brou de dashi
  • 4 g d'alga nori
  • 1 ceba japonesa
  • 200 g de tofu
  • 1 cullerada de cerfull
  • Per al brou dashi:
  • 1 fulla d'alga kombu
  • 30 g de tonyina esmicolada (katsuobushi)
  • 2 cullerades de salsa de soja lleugera
  • 2 cullerades de mirin

PREPARACIÓ

Per fer el brou dashi, feu uns talls a l'alga kombu i poseu-la en una olla amb aigua ben calenta.
. Abans que arrenqui el bull, retireu l'alga i afegiu-hi el mirin, la salsa de soja i el katsuoboshi. Deixeu-ho bullir fins que es redueixi una tercera part. Després, coleu-ho.

Mentrestant, bulliu els fideus soba en una olla amb aigua calenta durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu els fideus soba cuits en un bol, tireu-hi el brou dashi per sobre i afegiu-hi el tofu tallat a daus, el porradell picat, la ceba japonesa tallada a tires i l'alga nori també tallada a tires.
Anar al contingut