Tofu soba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Udon, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de fideus soba
- 1l de brou de dashi
- 4 g d'alga nori
- 1 ceba japonesa
- 200 g de tofu
- 1 cullerada de cerfull
- Per al brou dashi:
- 1 fulla d'alga kombu
- 30 g de tonyina esmicolada (katsuobushi)
- 2 cullerades de salsa de soja lleugera
- 2 cullerades de mirin
PREPARACIÓ
Per fer el brou dashi, feu uns talls a l'alga kombu i poseu-la en una olla amb aigua ben calenta.
. Abans que arrenqui el bull, retireu l'alga i afegiu-hi el mirin, la salsa de soja i el katsuoboshi. Deixeu-ho bullir fins que es redueixi una tercera part. Després, coleu-ho.
Mentrestant, bulliu els fideus soba en una olla amb aigua calenta durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu els fideus soba cuits en un bol, tireu-hi el brou dashi per sobre i afegiu-hi el tofu tallat a daus, el porradell picat, la ceba japonesa tallada a tires i l'alga nori també tallada a tires.
. Abans que arrenqui el bull, retireu l'alga i afegiu-hi el mirin, la salsa de soja i el katsuoboshi. Deixeu-ho bullir fins que es redueixi una tercera part. Després, coleu-ho.
Mentrestant, bulliu els fideus soba en una olla amb aigua calenta durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu els fideus soba cuits en un bol, tireu-hi el brou dashi per sobre i afegiu-hi el tofu tallat a daus, el porradell picat, la ceba japonesa tallada a tires i l'alga nori també tallada a tires.