Tires de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nyàmera, també anomenada tupinambo, és un tubercle amb un sorprenent gust de carxofa, molt ric en aigua i lleuger en energiaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g bacallà fresc
200 g farina de cigró
20 g pasta de nyora
2 g bicarbonat
2 nyàmeres
2 ous
1 taronja
1 gra d'all
150 ml sifó
Cibulet
Créixens
Vinagre de vi blanc
Pebre blanc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Dissolem 15 g de sal en 1 litre d'aigua. Tallem el bacallà a tires i les submergim en el bany de sal durant 15'.
- Per a l'arrebossat del bacallà: posem en un bol 200 g de farina de cigró, 2 g de bicarbonat, 20 g de pasta de nyora, 10 g de sal, 1 gra d'all ratllat, cibulet picat i 150 ml de sifó. Ho integrem fins a tenir una pasta i ho deixem reposar 10' a la nevera.
- Fem una emulsió de taronja posant en un got batedor 2 ous, la ratlladura d'una pell de taronja, el seu suc, un raig de vinagre de vi blanc, sal i oli d'oliva verge extra. Ho turbinem fins a tenir la textura adequada i ho reservem.
- Per fer les xips de nyàmera, pelem 2 nyàmeres, les tallem amb mandolina perquè quedin fines i les fregim en oli abundant ben calent. Les reservem i les salpebrem amb pebre blanc.
- Per fregir el bacallà, l'eixuguem, l'enfarinem amb farina de cigró, l'impregnem amb la pasta de l'arrebossat que hem preparat a l'inici i el fregim en oli ben calent.
- Acompanyem el bacallà arrebossat amb les nyàmeres, l'emulsió de taronja i uns créixens.