Tires de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nyàmera, també anomenada tupinambo, és un tubercle amb un sorprenent gust de carxofa, molt ric en aigua i lleuger en energiaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g bacallà fresc  

    200 g farina de cigró  

    20 g pasta de nyora  

    2 g bicarbonat  

    2 nyàmeres

    2 ous  

    1 taronja  

    1 gra d'all  

    150 ml sifó  

    Cibulet  

    Créixens

    Vinagre de vi blanc  

    Pebre blanc

    Oli OVE  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Dissolem 15 g de sal en 1 litre d'aigua. Tallem el bacallà a tires i les submergim en el bany de sal durant 15'.
  2. Per a l'arrebossat del bacallà: posem en un bol 200 g de farina de cigró, 2 g de bicarbonat, 20 g de pasta de nyora, 10 g de sal, 1 gra d'all ratllat, cibulet picat i 150 ml de sifó. Ho integrem fins a tenir una pasta i ho deixem reposar 10' a la nevera.
  3. Fem una emulsió de taronja posant en un got batedor 2 ous, la ratlladura d'una pell de taronja, el seu suc, un raig de vinagre de vi blanc, sal i oli d'oliva verge extra. Ho turbinem fins a tenir la textura adequada i ho reservem.  
  4. Per fer les xips de nyàmera, pelem 2 nyàmeres, les tallem amb mandolina perquè quedin fines i les fregim en oli abundant ben calent. Les reservem i les salpebrem amb pebre blanc.
  5. Per fregir el bacallà, l'eixuguem, l'enfarinem amb farina de cigró, l'impregnem amb la pasta de l'arrebossat que hem preparat a l'inici i el fregim en oli ben calent.  
  6. Acompanyem el bacallà arrebossat amb les nyàmeres, l'emulsió de taronja i uns créixens.
Anar al contingut