Tiramisú de te matxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de mascarpone
215 ml d'aigua
125 g de sucre
25 ml conyac
18 melindros
8 ous
4 sobrets te matxa
1 llima
PREPARACIÓ
- Posem a bullir en un pot 150 ml d'aigua mineral.
- Quan l'aigua estigui bullint l'aboquem en un tassó i hi afegim quatre sobrets de te matxa, els dissolem amb l'escombreta tradicional per a aquesta funció, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Posem en un bol 750 g de mascarpone i el treballem amb una llengua per aconseguir una textura més cremosa.
- Posem al foc un pot amb 125 g de sucre i 65 ml d'aigua i ho deixem fins a aconseguir una textura de xarop. La temperatura ha d'arribar als 120º, però no més.
- Posem en un bol 8 rovells d'ou i els blanquegem una miqueta.
- Sense deixar de blanquejar els rovells, hi afegim de mica en mica l'almívar que hem fet (amb sucre i aigua) i continuem muntant la barreja fins que agafi cos. Normalment aquest procés durarà uns 7 minuts.
- Afegim els rovells amb almívar al bol on tenim el mascarpone. Ho removem fins a integrar-ho.
- Al recipient on presentarem el tiramisú ha de tenir parets altes- posem al fons una primera capa de crema de mascarpone.
- En un bol hi posem el te matxa que hem dissolt al començament de la recepta.
- Hi afegim un rajolí de 25 ml de conyac.
- Al bol on tenim el te barrejat amb el conyac anem banyant 18 melindros. Un cop s'hagin amarat els disposem a sobre de la primera capa de crema de mascarpone. Primer 9 amb la cara cap amunt.
- Un cop tinguem els 9 primers disposat a sobre la primera capa, hi afegim una segona capa de crema de mascarpone i posem els 9 melindros restants.
- Cobrim la darrera capa de melindros amb una tercera capa de crema de mascarpone.
- En aquest punt podem portar el tiramisú a la nevera durant 1 hora per que el tall sigui més precís o el podem consumir immediatament.
- Només caldrà rematar-ho amb un sobret de te matxa i una llima ratllada per sobre.