Tiramisú de te matxa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    750 g de mascarpone  

    215 ml d'aigua  

    125 g de sucre  

    25 ml conyac  

    18 melindros  

    8 ous  

    4 sobrets te matxa

    1 llima

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir en un pot 150 ml d'aigua mineral.
  2. Quan l'aigua estigui bullint l'aboquem en un tassó i hi afegim quatre sobrets de te matxa, els dissolem amb l'escombreta tradicional per a aquesta funció, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  3. Posem en un bol 750 g de mascarpone i el treballem amb una llengua per aconseguir una textura més cremosa.
  4. Posem al foc un pot amb 125 g de sucre i 65 ml d'aigua i ho deixem fins a aconseguir una textura de xarop. La temperatura ha d'arribar als 120º, però no més.
  5. Posem en un bol 8 rovells d'ou i els blanquegem una miqueta.
  6. Sense deixar de blanquejar els rovells, hi afegim de mica en mica l'almívar que hem fet (amb sucre i aigua) i continuem muntant la barreja fins que agafi cos. Normalment aquest procés  durarà uns 7 minuts.
  7. Afegim els rovells amb almívar al bol on tenim el mascarpone. Ho removem fins a integrar-ho.
  8. Al recipient on presentarem el tiramisú –ha de tenir parets altes- posem al fons una primera capa de crema de mascarpone.
  9. En un bol hi posem el te matxa que hem dissolt al començament de la recepta.
  10. Hi afegim un rajolí de 25 ml de conyac.
  11. Al bol on tenim el te barrejat amb el conyac anem banyant 18 melindros. Un cop s'hagin amarat els disposem a sobre de la primera capa de crema de mascarpone. Primer 9 amb la cara cap amunt.  
  12. Un cop tinguem els 9 primers disposat a sobre la primera capa, hi afegim una segona capa de crema de mascarpone i posem els 9 melindros restants.
  13. Cobrim la darrera capa de melindros amb una tercera capa de crema de mascarpone.
  14. En aquest punt podem portar el tiramisú a la nevera durant 1 hora per que el tall sigui més precís o el podem consumir immediatament.
  15. Només caldrà rematar-ho amb un sobret de te matxa i una llima ratllada per sobre.

 

Anar al contingut