Tiramisú amb cremós de xocolata
INGREDIENTS
200 g xocolata 72%
25 g sucre
225 ml llet
200 ml cafè
25 ml nata del 35%
24 melindros durs
2 ous
Licor de cafè
Cacau en pols
PREPARACIÓ
- Comencem per fer una crema anglesa. Separem clares i rovells de 2 ous, reservem les clares i posem els rovells en un bol. Hi afegim 25 g de sucre i els blanquegem amb unes varetes.
- En un pot aboquem 225 ml de llet, 25 ml de nata del 35% i els rovells blanquejats, i ho integrem bé. Després posarem el pot al foc i el courem remenant sense parar fins a obtenir una textura densa almenys 5 minuts.
- Tallarem 200 g de xocolata 70% i la desfarem al mateix pot de la barreja.
- Estirem en una safata la barreja i la tapem amb un paper sulfurat. La deixem 30 minuts a la nevera i després la passem a una mànega pastissera.
- Barregem en una gerreta 200 ml de cafè calent i un raig de licor de cafè.
- Mullarem 24 melindros durs amb la barreja de cafè i licor en una safata.
- Agafarem quatre motlles individuals. A baix, hi posarem 3 melindros, després la barreja de cafè i licor, una capa de la crema que tenim ja freda, una nova capa de 3 melindros, novament cafè i licor i per últim la resta de la crema. Ho durem 1 hora a la nevera perquè agafi cos. Això ho farem amb els 4 motlles.
- Els portarem 1 hora a la nevera.
- Desemmotllem els tiramisús, els empolsinem de cacau en pols i ja els podem servir.