Tiramisú amb cremós de xocolata

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La cafeïna del cafè estimula la secreció de sucs gàstrics i ajuda en la digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g xocolata 72%  

    25 g sucre  

    225 ml llet  

    200 ml cafè  

    25 ml nata del 35%  

    24 melindros durs  

    2 ous  

    Licor de cafè  

    Cacau en pols  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer una crema anglesa. Separem clares i rovells de 2 ous, reservem les clares i posem els rovells en un bol. Hi afegim 25 g de sucre i els blanquegem amb unes varetes.  
  2. En un pot aboquem 225 ml de llet, 25 ml de nata del 35% i els rovells blanquejats, i ho integrem bé. Després posarem el pot al foc i el courem remenant sense parar fins a obtenir una textura densa almenys 5 minuts.  
  3. Tallarem 200 g de xocolata 70% i la desfarem al mateix pot de la barreja.  
  4. Estirem en una safata la barreja i la tapem amb un paper sulfurat. La deixem 30 minuts a la nevera i després la passem a una mànega pastissera.  
  5. Barregem en una gerreta 200 ml de cafè calent i un raig de licor de cafè.  
  6. Mullarem 24 melindros durs amb la barreja de cafè i licor en una safata.  
  7. Agafarem quatre motlles individuals. A baix, hi posarem 3 melindros, després la barreja de cafè i licor, una capa de la crema que tenim ja freda, una nova capa de 3 melindros, novament cafè i licor i per últim la resta de la crema. Ho durem 1 hora a la nevera perquè agafi cos. Això ho farem amb els 4 motlles.  
  8. Els portarem 1 hora a la nevera.   
  9. Desemmotllem els tiramisús, els empolsinem de cacau en pols i ja els podem servir.  
Anar al contingut