Tiramisú a la manera Chez Bernard

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jean-Louis Durand
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Chez Bernard, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 400 g de mascarpone
  • 1 bescuit
  • 200 g de crema de vainilla
  • 100 g de xocolata
  • 30 g de xocolata en pols
  • 50 g d'amaretto
  • 2 fulls de gelatina
  • 1 tassa de cafè
  • 3 rovells d'ou
  • 1/2 l de nata
  • 100 g de sucre
  • gelat de mascarpone

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una olla l'amaretto, l'aigua i el sucre, i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, foneu les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda i després, afegiu-les a l'olla on esteu reduint l'amaretto. Quan la gelatina estigui ben desfeta, col·loqueu-ho en una safata de plàstic i deixeu-ho refredar a la nevera. A continuació, poseu els rovells d'ou, el sucre i la crema de llet en un bol, i remeneu-ho. Després, poseu la barreja en un cassó i deixeu que agafi una temperatura d'uns 80 graus. Tot seguit, barregeu-ho amb l'ajuda d'una batedora amb el mascarpone, i deixeu-ho reposar a la nevera. Després, retireu la gelatina de la nevera i talleu-la amb un motllo cilíndric. Talleu el bescuit amb el mateix motllo i deixeu-lo al fons del motllo. Tot seguit, mulleu el bescuit amb amaretto i cafè. Ompliu el motllo amb la crema de mascarpone i col·loqueu-hi la gelatina a sobre. I ja per acabar, desemmotlleu el tiramisú, poseu-hi al cantó una bola de gelat de mascarpone i podeu decorar el plat amb vainilla, xocolata fosa i xocolata en pols.
Anar al contingut