Tinginys (Pastís de xocolata) - Lituània
- Programa: Karakia
- Cuina: Jurate Vitkauskiene, Castelldans
INGREDIENTS
- galetes
- xocolata
- cacau en pols
- mantega
- llet condensada
PREPARACIÓ
En un bol, esmicoleu-hi les galetes. Desfeu la xocolata i la mantega al bany maria i després barregeu-ho amb la xocolata en pols.
Aboqueu aquesta barreja per sobre de les galetes esmicolades i després afegiu-hi la llet condensada. Remeneu-ho bé perquè quedi tot ben barrejat i aboqueu-ho en una safata. Tapeu-la amb paper d'alumini i deixeu-ho refredar a la nevera unes quantes hores (o, si es té molta pressa, al congelador) fins que sigui compacte i aleshores estarà a punt per menjar.
Aquest és un pastís que no porta gaire feina i potser el nom li ve d'aquí, ja que tinginys vol dir mandrós.
Aboqueu aquesta barreja per sobre de les galetes esmicolades i després afegiu-hi la llet condensada. Remeneu-ho bé perquè quedi tot ben barrejat i aboqueu-ho en una safata. Tapeu-la amb paper d'alumini i deixeu-ho refredar a la nevera unes quantes hores (o, si es té molta pressa, al congelador) fins que sigui compacte i aleshores estarà a punt per menjar.
Aquest és un pastís que no porta gaire feina i potser el nom li ve d'aquí, ja que tinginys vol dir mandrós.