Timbal de patata i ceba amb fetge de xai

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Solà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El fetge ens aporta gran quantitat de vitamina A, del grup B, de proteïnes i sobretot de ferro.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 patates
  • 1/2 got de crema de llet
  • pebre negre
  • nou moscada
  • 30 g de mantega
  • 8 cebes
  • 1 fetge de xai
  • raig de conyac i de xerès
  • oli d'oliva verge
  • picada d'all i julivert
  • pinyons
  • crema de vinagre balsàmic
  • cibulet
  • sal i sucre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i un raig d'oli, bulliu les patates senceres i amb pell.
Quan estiguin cuites, peleu-les, poseu-les en un bol amb la mantega, la sal, el pebre, la nou moscada i la crema de llet i aixafeu-les amb una forquilla.A continuació, en una paella amb una mica d'oli poseu la ceba tallada a la juliana, la picada d'all i el julivert, el xerès, la sal, el pebre, el sucre i el conyac i deixeu-ho coure a foc suau fins que la ceba quedi caramel·litzada.Tot seguit, en una paella sense oli salteu el fetge salpebrat i amanit amb una mica de xerès.I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo fins a la meitat amb el puré de patata, poseu-hi el fetge a sobre, cobriu-lo amb la ceba i desemmotlleu-ho. Finalment, guarniu el plat amb uns quants pinyons, cibulet picat i salseu-ho amb la crema de vinagre balsàmic.
Anar al contingut