Timbal de pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Martí Rosàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga conté una quantitat considerable de pectina, una fibra soluble que augmentarà la sensació de sacietat de l'àpat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de pastanaga tendra
- 200 g de mató de vaca o formatge fresc
- 2 cebes tendres
- 2 tomàquets
- 20 g de puré d'olives negres (olivada)
- cibulet
- unes quantes olives negres
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre blanc
- 2 o 3 torradetes de pa
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les pastanagues, talleu-les a dauets, escaldeu-les en un cassó amb aigua bullint i sal durant un parell de minuts, poseu-les en un bol amb aigua freda i deixeu-les refredar a la nevera durant una estona.
Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les una mica amb una forquilla, afegiu-hi el tomàquet ratllat sense llavors, la ceba tendra picada, l'olivada, la sal, el pebre i el cibulet picat, remeneu-ho tot bé amb una forquilla, amaniu-ho amb oli i deixeu-ho macerar una estona.
Mentrestant, poseu en un bol el mató tallat a dauets, una mica d'olivada i un raig d'oli i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la pastanaga, poseu-hi a sobre el mató, desemmotlleu-ho i guarniu el plat amb una mica de cibulet, unes quantes torradetes i unes quantes olives negres.
Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les una mica amb una forquilla, afegiu-hi el tomàquet ratllat sense llavors, la ceba tendra picada, l'olivada, la sal, el pebre i el cibulet picat, remeneu-ho tot bé amb una forquilla, amaniu-ho amb oli i deixeu-ho macerar una estona.
Mentrestant, poseu en un bol el mató tallat a dauets, una mica d'olivada i un raig d'oli i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la pastanaga, poseu-hi a sobre el mató, desemmotlleu-ho i guarniu el plat amb una mica de cibulet, unes quantes torradetes i unes quantes olives negres.