Then thuk (Sopa ràpida tibetana) - Tibet

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Pasang i Tashi, restaurant Kailash, Barcelona

INGREDIENTS

  • carn de vedella

  • pastanaga
  • ceba tendra
  • espinacs
  • tomàquet
  • salsa de soja
  • gingebre mòlt
  • farina
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Prepareu una massa pastant a mà farina i aigua fins que n'obtingueu una bola força compacta i una mica elàstica. Reserveu-la.
Poseu un cassó al foc amb aigua. Podeu calcular un got i mig d'aigua per persona.
Talleu uns quants bocins ben prims de carn i afegiu-los al cassó. Peleu i lamineu la pastanaga. Talleu la ceba tendra i aprofiteu-ne la part més verda, que tallareu també a rodanxes fines. Incorporeu-ho tot al cassó i condimenteu-ho amb un polsim de gingebre mòlt, mitja culleradeta de sal i mitja de salsa de soja.
Passats uns quants minuts, quan l'aigua arrenqui el bull, agafeu una petita bola de massa i estireu-la tant com us sigui possible. Amb els dits, aneu trencant petits trossos de massa que heu de llançar al cassó. Trossegeu un grapat de fulles d'espinacs i afegiu-les al cassó. Remeneu-ho i, després, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus petits. En pocs minuts, la pasta ja serà cuita i tindreu la sopa a punt per servir.

Nota:
Aquesta sopa, de preparació ràpida i senzilla, és molt típica d'Amdó, on va néixer el Dalai Lama.

Anar al contingut