Textures de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Pels seus ingredients com la llet, la nata i la mantega, aquesta és una preparació rica en vitamina D, important en el metabolisme dels ossosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    245 g de sucre 

    200 g de xocolata del 70%  

    125 g de farina 

    90 ml de nata 35% MG  

    90 ml de llet  

    80 g de mantega  

    70 g de farina d'ametlla 

    70 g de farina d'avellana  

    25 g de nous  

    10 g de cacau  

    4 ous  

    1 beina vainilla  

    1/2 full de gelatina  

    1/2 fava tonka  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Hidratem mig full de gelatina en aigua freda. 
  2. En un pot posem 90 ml de llet, 90 ml de nata, 10 g de sucre i la ratlladura d'una fava tonka. Ho portem a ebullició. 
  3. Separem les clares dels rovells de dos ous. Posem els rovells en un bol i les clares les guardem per a alguna altra elaboració. 
  4. Quan els líquids comencin a bullir, els aboquem al bol on tenim els rovells i ho barregem. Tenim feta una crema anglesa. 
  5. Afegim la gelatina al bol. L'hi incorporem amb les varetes. 
  6. Posem al got batedor 90 g de xocolata del 70% trencada i la fonem amb la crema anglesa que tenim al bol. Ho emulsionem. 
  7. Posem la crema que en resulti en un recipient tancat, deixem que perdi temperatura i, quan ho hagi fet, fiquem el recipient a la nevera com a mínim dues hores. 
  8. Fem ara un crumble. En un bol posem 75 g de mantega ja tallada, 70 g de farina d'avellana, 65 g de sucre, 60 g de farina i 10 g de cacau en pols. Ho integrem amb la mà. 
  9. Posem aquesta massa en una safata de forn i la fiquem al forn a 190º durant 20 minuts. 
  10. Traiem el crumble del forn i, amb les mans, el trenquem. 
  11. Per fer la tercera textura, un brownie, comencem trencant dos ous en un bol. 
  12. Hi afegim 170 g de sucre, un polsim de sal i l'interior de la beina d'una vainilla. Ho barregem amb les varetes. 
  13. Posem 80 g de mantega en un pot al foc. Quan es fongui la mantega hi afegim 110 g de xocolata del 70% trencada a trossets. Ho barregem. 
  14. Aboquem el contingut del pot al bol on tenim la barreja d'ou i sucre. Ho integrem amb les varetes. 
  15. Tamisem al bol 65 g de farina. L'hi integrem amb les varetes, evitant que hi quedin grumolls.  
  16. Hi incorporem 25 g de nous picades. Les integrem. 
  17.  Aboquem la massa a dins d'un motlle prèviament untat amb mantega. Fiquem el motlle al forn a 180º durant 25 minuts. 
  18. Traiem el cremós que teníem a la nevera. 
  19. Ho emplatem. Tallem un tros de brownie. Posem per sobre una mica de cremós i ho rematem amb una mica de crumble. I ja ho tenim!!! 
Anar al contingut