Textura de carxofa amb cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Vilalta
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella
INGREDIENTS
- 1 kg de carxofes
- oli de gira-sol
- 600 g de cloïsses
- 2 grans d'all
- 1 tassa de nata
- aigua mineral
- sal
- pebre
- bitxo
- 1 fulla de llorer
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les carxofes i deixeu-ne només el cor i un tros del tronxo.
A continuació, poseu en un cassó les carxofes, cobriu-les amb l'oli de gira-sol, afegiu-hi el pebre, la sal i el bitxo i deixeu-les confitar a foc molt lent.
Quan estiguin confitades, retireu-les i reserveu-les.
Seguidament, poseu una mica de l'oli de confitar en una paella, fregiu els alls tallats a làmines i quan estiguin ben daurats deixeu-los refredar.
Per fer la brandada de carxofa, poseu en un bol unes quantes carxofes confitades i la nata i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Per fer les xips de carxofa, peleu una carxofa, talleu-li el tronxo i talleu la part de sota a rodanxes molt fines. Després, fregiu-les en una paella amb l'oli molt calent fins que quedin ben daurades.
Tot seguit, bulliu les cloïsses, en un cassó amb aigua mineral i una fulla de llorer. Quan s'obrin, retireu-les i reserveu-les.
Finalment, poseu els alls fregits amb l'aigua de bullir les cloïsses, remeneu-ho bé amb un batedor, torneu a posar-hi les cloïsses i remeneu-ho una mica més.
I ja per acabar, emplateu la brandada de carxofa al centre del plat, poseu-hi un parell de carxofes i les xips al damunt, i, al costat, les cloïsses.
A continuació, poseu en un cassó les carxofes, cobriu-les amb l'oli de gira-sol, afegiu-hi el pebre, la sal i el bitxo i deixeu-les confitar a foc molt lent.
Quan estiguin confitades, retireu-les i reserveu-les.
Seguidament, poseu una mica de l'oli de confitar en una paella, fregiu els alls tallats a làmines i quan estiguin ben daurats deixeu-los refredar.
Per fer la brandada de carxofa, poseu en un bol unes quantes carxofes confitades i la nata i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Per fer les xips de carxofa, peleu una carxofa, talleu-li el tronxo i talleu la part de sota a rodanxes molt fines. Després, fregiu-les en una paella amb l'oli molt calent fins que quedin ben daurades.
Tot seguit, bulliu les cloïsses, en un cassó amb aigua mineral i una fulla de llorer. Quan s'obrin, retireu-les i reserveu-les.
Finalment, poseu els alls fregits amb l'aigua de bullir les cloïsses, remeneu-ho bé amb un batedor, torneu a posar-hi les cloïsses i remeneu-ho una mica més.
I ja per acabar, emplateu la brandada de carxofa al centre del plat, poseu-hi un parell de carxofes i les xips al damunt, i, al costat, les cloïsses.