Textura de botifarres amb pomes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lurdes Folguera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 4 botifarres crues
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra dolça
  • 2 pomes golden
  • 50 g de mantega
  • pa d'espècies
  • sal i pebre
  • Per a l'almívar:
  • 1 remolatxa
  • 200 cl d'aigua
  • 20 cl de vinagre de sidra
  • 40 g de sucre

PREPARACIÓ

Peleu i talleu les pomes a trossos grossos, poseu-les en un cassó, afegiu-hi una mica d'aigua i deixeu-les coure a foc lent fins que s'estovin.
Després, aixafeu-les amb una forquilla.

Per fer l'almívar, poseu en un cassó la remolatxa ratllada, una mica d'aigua, el vinagre de sidra i el sucre, i deixeu-ho coure tot junt. Un cop cuit, coleu-ho.

A continuació, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui una mica daurada, afegiu-hi les diferents botifarres sense pell i esmicolades, i deixeu-ho coure fins que les botifarres estiguin cuites.

Tot seguit, poseu uns motlles cilíndrics en un plat i ompliu tres quarts dels motlles amb la barreja de botifarres i ceba. Poseu-hi a sobre la poma triturada i premseu-ho bé. Després, desemmotlleu-los i emplateu-los. Finalment, poseu una mica de pa d'espècies untat amb mantega a sobre de cada preparació de botifarra i poma i guarniu el plat amb unes gotes d'almívar.
Anar al contingut