Terrina tèbia de cap de vedella amb escarola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Barba
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mon, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de cap de vedella
- 50 g de botifarra negra
- 20 g de dàtils
- 1 escarola
- 1 gra d'all
- 5 g de cacauets
- 5 g de tàperes
- 1 polsim de pebre vermell de la Vera
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre negre
- 1 dl de vinagre de sidra
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu el cap de vedella tallat a trossos durant un minut.
Seguidament, refredeu-lo en un bol amb aigua i gel. A continuació, talleu-lo a dauets i sofregiu-lo en una paella amb una mica d'oli, all picat i dàtils tallats a dauets.
Quan estigui tot ben dauradet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, retireu-ho del foc, afegiu-hi el pebre vermell, remeneu-ho bé, poseu-ho en una terrina, premseu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 hores.
Després, talleu la terrina a làmines i salteu-les en una paella ben calenta amb una mica d'oli.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre de sidra, els cacauets picats, les tàperes i la sal i remeneu-ho bé amb un batedor.
Tot seguit, poseu l'escarola en un bol juntament amb la botifarra tallada a dauets, remeneu-ho bé i amaniu-ho amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu la terrina, poseu-hi una mica dels cacauets picats i les tàperes de la vinagreta a sobre i poseu-hi l'escarola amb la botifarra al costat.
Seguidament, refredeu-lo en un bol amb aigua i gel. A continuació, talleu-lo a dauets i sofregiu-lo en una paella amb una mica d'oli, all picat i dàtils tallats a dauets.
Quan estigui tot ben dauradet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, retireu-ho del foc, afegiu-hi el pebre vermell, remeneu-ho bé, poseu-ho en una terrina, premseu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 hores.
Després, talleu la terrina a làmines i salteu-les en una paella ben calenta amb una mica d'oli.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre de sidra, els cacauets picats, les tàperes i la sal i remeneu-ho bé amb un batedor.
Tot seguit, poseu l'escarola en un bol juntament amb la botifarra tallada a dauets, remeneu-ho bé i amaniu-ho amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu la terrina, poseu-hi una mica dels cacauets picats i les tàperes de la vinagreta a sobre i poseu-hi l'escarola amb la botifarra al costat.