Terrina ràpida de carn
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Terrina ràpida de carn
- (per compartir)
- 1 botifarra de perol
- 1 botifarra de faves
- 2 pastanagues
- 1 xirivia
- 2 naps negres
- 2 peus de porc
- aigua de cocció dels peus
- cebetes en vinagre
- cogombrets agredolços
- olives verdes jumbo sense pinyol
- caparrons
- Per a la salsa:
- nous
- mostassa granada antiga
- maionesa
- per al guarniment:
- fulles d'enciam vermell
- fulles de tatsoi
- fulles de mostassa
- 1 tomàquet raff
PREPARACIÓ
1. Fem bullir els peus de porc a foc lent, al voltant de dues hores i mitja, i hem de vigilar que durant tot aquest temps l'aigua pari de bullir. Ens fa falta la carn cuita i desossada.
2. Traiem la pell de les botifarres fresques, de la negra de faves, i de la de perol.
3. Tallem les botifarres en bocins petits. De negra en fem servir la meitat que la del perol.
4. En una cassola calenta comencem a marcar la carn d'aquests embotits.
5. Mentrestant fem bullir les verdures: els naps negres, les pastanagues i la xirivia.
6. Afegim a la cassola una mica de l'aigua de cocció dels peus de porc, ho anem removent de manera que la carn es vagi desfent i quedi esmicolada.
7. Trinxem, ara, la carn dels peus de porc desossats i l'afegim a la cassola.
8. En un motlle de silicona rectangular, hi posem una primera capa de carn de la que hem preparat a la cassola.
9. A continuació, hi afegim una capa de les verdures que hem fet bullir, i hi una ceba confitada i un cogombret.
10. Farcim les olives amb la carn i les anem combinant amb les verdures.
11. Hi afegim una altra capa de carn, i a sobre, una altra de verdures (nap, pastanaga, caparrons, cogombrets, olives farcides i cebetes en vinagre). En acabar, hi posem al damunt de tot una última capa de carn.
12. Ara, perquè la terrina quedi atapeïda, la filmem i hi posem a sobre un pes (l'Isma hi ha fet encabir un pot de la mateixa mida). La filmem un altre cop, pitjant-la una mica més, per compactar-la.
13. Guardem la terrina al frigorífic; i l'endemà ja haurà quedat compacta.
14. Per fer la salsa, barregem en un bol una cullerada grossa de maionesa, una altra de mostassa, i unes nous tallades en làmines ben fines.
15. Ja podem muntar el plat: tallem la nostra terrina de carn i l'acompanyem amb unes fulles d'amanida i uns trossets de tomàquet. Amanim la carn amb la salsa que hem preparat, i ja està!
2. Traiem la pell de les botifarres fresques, de la negra de faves, i de la de perol.
3. Tallem les botifarres en bocins petits. De negra en fem servir la meitat que la del perol.
4. En una cassola calenta comencem a marcar la carn d'aquests embotits.
5. Mentrestant fem bullir les verdures: els naps negres, les pastanagues i la xirivia.
6. Afegim a la cassola una mica de l'aigua de cocció dels peus de porc, ho anem removent de manera que la carn es vagi desfent i quedi esmicolada.
7. Trinxem, ara, la carn dels peus de porc desossats i l'afegim a la cassola.
8. En un motlle de silicona rectangular, hi posem una primera capa de carn de la que hem preparat a la cassola.
9. A continuació, hi afegim una capa de les verdures que hem fet bullir, i hi una ceba confitada i un cogombret.
10. Farcim les olives amb la carn i les anem combinant amb les verdures.
11. Hi afegim una altra capa de carn, i a sobre, una altra de verdures (nap, pastanaga, caparrons, cogombrets, olives farcides i cebetes en vinagre). En acabar, hi posem al damunt de tot una última capa de carn.
12. Ara, perquè la terrina quedi atapeïda, la filmem i hi posem a sobre un pes (l'Isma hi ha fet encabir un pot de la mateixa mida). La filmem un altre cop, pitjant-la una mica més, per compactar-la.
13. Guardem la terrina al frigorífic; i l'endemà ja haurà quedat compacta.
14. Per fer la salsa, barregem en un bol una cullerada grossa de maionesa, una altra de mostassa, i unes nous tallades en làmines ben fines.
15. Ja podem muntar el plat: tallem la nostra terrina de carn i l'acompanyem amb unes fulles d'amanida i uns trossets de tomàquet. Amanim la carn amb la salsa que hem preparat, i ja està!