Tatin de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
200 g de farina
- 100 g de mantega pomada
- 1 ou
-
70 g de sucre
aigua mineral
- 2 pomes de Girona
- 70 g de sucre
- conyac
- aigua
- llimona
- mantega
PREPARACIÓ
Pelem les pomes i les posem al foc amb una cullerada de mantega, els 70 g de sucre, el suc i ratlladura de llimona, el conyac i un raig d'aigua. Ho deixem coure a foc mitjà fins que es desfaci la mantega i el sucre, i a foc fort fins que s'evapori l'alcohol del conyac. Quan està llest, ho reservem a la mateixa paella.
Fem massa barrejant primer la farina i el sucre. Després hi afegim la mantega pomada a quadradets. L'anem afegint a poc a poc amb els dits perquè quedi tot ben barrejat. Fem un forat al mig i hi posem l'ou. Ho amassem una mica però no gaire o quedarà dura. Quan ho tenim tot lligat, deixem reposar la massa una hora.
Aboquem la massa sobre la paella de les pomes. Cobrim la poma amb la massa dins la mateixa paella i ho enfornem, paella i tot, a 220º uns 20 minuts.
Passat aquest temps, ho deixem reposar i, quan ja està fred, la tombem i traiem el pastís de la paella amb cura i llestos.