Tatin de ceba

  • Cuina: Arnau París
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera energèticament, rica en fibra i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cebes grans de Figueres

    50 ml aigua 

    10 ml vinagre 

    30 g sucre morè  

    20 g mantega 

    1 làmina pasta de full sense mantega 

    Farigola 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem a foc mitjà una paella amb un raig generós d'oli OVE.  
  2. Tallem a vuitens 4 cebes pelades.  
  3. Afegim les cebes a la paella i les marquem per totes dues cares.
  4. Afegim a la paella 20 g de mantega.
  5. Mentre la mantega es fon, dissolem en el got 30 g de sucre morè, 50 ml d'aigua i 10 ml de vinagre.
  6. Afegim a la paella el que hi ha al got i ho reduïm 10 minuts a foc entre mitjà i alt.
  7. Estirem una làmina de pasta de full.
  8. L'aprofitem i la tallem amb l'ajuda dels motllos.
  9. Tallem 4 cercles marcant la pasta amb els motllos a l'inrevés i retallant-los un dit per fora de la marca.
  10. Untem els 4 motllos amb oli OVE.
  11. Si la ceba ja està ben caramel·litzada, la traiem del foc i la distribuïm pels motllos.
  12. Tapem la ceba dels motllos amb els cercles de pasta de full.
  13. Enfornem els tatins a 180 ºC durant 25 minuts.
  14. Desemmotllem els pastissos Tatin quan encara estan calents perquè no s'enganxin.  
  15. Els decorem amb farigola fresca.
Anar al contingut