Tatin de ceba
INGREDIENTS
4 cebes grans de Figueres
50 ml aigua
10 ml vinagre
30 g sucre morè
20 g mantega
1 làmina pasta de full sense mantega
Farigola
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem a foc mitjà una paella amb un raig generós d'oli OVE.
- Tallem a vuitens 4 cebes pelades.
- Afegim les cebes a la paella i les marquem per totes dues cares.
- Afegim a la paella 20 g de mantega.
- Mentre la mantega es fon, dissolem en el got 30 g de sucre morè, 50 ml d'aigua i 10 ml de vinagre.
- Afegim a la paella el que hi ha al got i ho reduïm 10 minuts a foc entre mitjà i alt.
- Estirem una làmina de pasta de full.
- L'aprofitem i la tallem amb l'ajuda dels motllos.
- Tallem 4 cercles marcant la pasta amb els motllos a l'inrevés i retallant-los un dit per fora de la marca.
- Untem els 4 motllos amb oli OVE.
- Si la ceba ja està ben caramel·litzada, la traiem del foc i la distribuïm pels motllos.
- Tapem la ceba dels motllos amb els cercles de pasta de full.
- Enfornem els tatins a 180 ºC durant 25 minuts.
- Desemmotllem els pastissos Tatin quan encara estan calents perquè no s'enganxin.
- Els decorem amb farigola fresca.