Tataki de vedella amb escabetx agredolç i carreroles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Guixé (Historiador de Solsona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Preparar la carn poc cuita, com en aquesta recepta, millora la disponibilitat del ferro de la vedellaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g de punta d'espatlla de vedella (a daus grossos)
- 150 g de carreroles
- oli d'oliva
- Per a l'agredolç:
- 3 cullerades de mel
- 1 got petit de ratafia
- suc de l'escabetx
- Per fer l'escabetx:
- 1/2 litre d'oli d'oliva verge extra
- 1/2 litre d'aigua
- 1 got petit de vinagre de vi
- 1 branca de romaní
- 4 fulles de llorer
- 1 branca de timó
- 1 tija de fonoll
- 1 ceba d'uns 100 g
- 2 pastanagues
- un polsim de bolets assecats
- 3 alls
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu la ceba a llunes i les pastanagues a rodelles.
Per fer l'escabetx, en un cassó poseu-hi, tot en fred, la ceba, les pastanagues, el llorer, la sal, el pebre, el timó, el romaní, el polsim de bolets assecats, els alls sencers i amb pell, mig litre d'oli, mig litre d'aigua i el vinagre i deixeu-ho coure. Un cop arrenqui a bullir retireu-lo del foc, tireu-hi els daus de vedella i deixeu reposar la carn, en maceració, fins que l'escabetx es refredi, uns 30 minuts aproximadament.
Mentrestant, retireu la ceba i unes cullerades del suc de l'escabetx, passeu-ho a un altre cassó, afegiu-hi la ratafia i la mel i deixeu-ho reduir fins que aconseguiu un almívar agredolç, uns 15 minuts. Seguidament, emulsioneu-lo amb el batedor.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, salteu les carreroles.
Finalment, traieu la carn de la maceració i talleu els daus a làmines.
I ja per acabar, serviu les làmines de carn al plat, tapeu-les amb l'almívar agredolç i acompanyeu-ho amb les carreroles.
Per fer l'escabetx, en un cassó poseu-hi, tot en fred, la ceba, les pastanagues, el llorer, la sal, el pebre, el timó, el romaní, el polsim de bolets assecats, els alls sencers i amb pell, mig litre d'oli, mig litre d'aigua i el vinagre i deixeu-ho coure. Un cop arrenqui a bullir retireu-lo del foc, tireu-hi els daus de vedella i deixeu reposar la carn, en maceració, fins que l'escabetx es refredi, uns 30 minuts aproximadament.
Mentrestant, retireu la ceba i unes cullerades del suc de l'escabetx, passeu-ho a un altre cassó, afegiu-hi la ratafia i la mel i deixeu-ho reduir fins que aconseguiu un almívar agredolç, uns 15 minuts. Seguidament, emulsioneu-lo amb el batedor.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, salteu les carreroles.
Finalment, traieu la carn de la maceració i talleu els daus a làmines.
I ja per acabar, serviu les làmines de carn al plat, tapeu-les amb l'almívar agredolç i acompanyeu-ho amb les carreroles.