Tataki de tonyina i sardines marinades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dani Lechuga
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Caldeni, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tan la tonyina com la sardina són peixos blaus rics amb omega 3, que te la característica de reduir els triglicèrids en sang, millorant la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER AL TATAKI:
  • 600 g de tonyina vermella
  • 2 cullerades de soja líquida
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • sèsam torrat
  • 1 cullerada de cibulet picat
  • PER A LES SARDINES:
  • 1 kg de sardines mitjanes
  • 1 gotet de vinagre de vi negre
  • 1 got d'aigua
  • sal
  • 1 tomàquet tallat a dauets
  • 2 cullerades de cibulet picat
  • 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
  • 1/2 cullerada d'espècies xineses

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu en un bol el vinagre, l'aigua i la sal, remeneu-ho bé amb un batedor, afegiu-hi les sardines, netejades i tallades a filets, i deixeu-les marinar a la nevera durant 24 hores. Després, passeu-les per aigua i reserveu-les.
  2. A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la tonyina durant uns segons i després deixeu-la refredar en un bol amb aigua i gel. Seguidament, talleu-la a daus i reserveu-la.
  3. Per fer l'oli d'espècies, poseu en un bol l'oli i les espècies xineses i remeneu-ho bé amb una forquilla.
  4. Per fer la vinagreta de soja, poseu en un bol la soja, l'oli de sèsam i l'oli d'oliva, i remeneu-ho bé amb una forquilla.
  5. I ja per acabar, poseu en un plat els daus de tonyina, amaniu-los amb la vinagreta de soja i guarniu el plat amb el cibulet picat i el sèsam torrat.
  6. Tot seguit, poseu en un altre plat les sardines, cobriu-les amb els dauets de tomàquet, amaniu-les amb l'oli d'espècies i guarniu el plat amb el cibulet picat.
Anar al contingut