Tàrtar de tonyina amb guacamole i plàtan fregit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria del Mar Arnalot
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cúpula, Fundació Melchor Colet, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de tonyina
- 1 culleradeta d'anet
- 1 culleradeta d'estragó
- 6 gotes de tabasco
- 1 rajolí de Perrins
- 1 escalunya picada
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge
- 2 alvocats
- 1 tomàquet
- 1/2 pebrot vermell
- suc d'una llimona
- 1 plàtan
- 100 ml de salsa de soja
PREPARACIÓ
Per començar, poseu tonyina picada, sal, pebre, salsa Perrins, tabasco, anet, estragó, tàperes picades, escalunya i oli en un bol i remeneu-ho.
A continuació, fregiu en una paella amb l'oli ben calent el plàtan tallat en rodanxes i en làmines. Deixeu-lo sobre un paper absorvent. Per fer el guacamole, peleu, traieu el pinyol i aixafeu amb una forquilla l'alvocat. Incorporeu-hi suc de llimona, tomàquet pelat i picat i pebrot picat, i remeneu-ho. I ja per acabar, poseu el tàrtar en un motllo i emplateu-lo sobre una torrada. Tot seguit, desemmotlleu-lo i serviu-lo acompanyat del guacamole, el plàtan fregit i una vinagreta que prèviament haureu preparat barrejant 3 parts de soja per cada part d'oli.
A continuació, fregiu en una paella amb l'oli ben calent el plàtan tallat en rodanxes i en làmines. Deixeu-lo sobre un paper absorvent. Per fer el guacamole, peleu, traieu el pinyol i aixafeu amb una forquilla l'alvocat. Incorporeu-hi suc de llimona, tomàquet pelat i picat i pebrot picat, i remeneu-ho. I ja per acabar, poseu el tàrtar en un motllo i emplateu-lo sobre una torrada. Tot seguit, desemmotlleu-lo i serviu-lo acompanyat del guacamole, el plàtan fregit i una vinagreta que prèviament haureu preparat barrejant 3 parts de soja per cada part d'oli.