Tàrtar de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és una bona font de vitamina C, nutrient que pot reduir el cansament i la fatigaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    15 tomàquets pera      

    4 cullerades de pasta de tomàquet 

    4 cogombres amb vinagre      

    2  filets d'anxoves              

    1 ceba de Figueres

    una cullerada de tàperes         

    una cullerada de mostassa de Dijon

    una cullerada de pebre verd amb salmorra

    pebre negre

    sal grossa

    sucre

    vermut

    oli OVE

    alfàbrega 

    aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 1,5 kg de sal grossa i 1,5 kg de sucre.
  2. Fem la creu als tomàquets, els escaldem i els tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
  3. Pelem els tomàquets i els tallem en forma de pètals. La part que no ens interessa és la polpa.
  4. Omplim la base d'un tàper amb una capa de la barreja de sal i sucre. Hi posem els pètals i els cobrim amb la resta de barreja, i en fem diverses capes. Ho deixem a la nevera durant 6 hores.
  5. Traiem de la nevera el tàper dels pètals i els netegem en un bol amb aigua mineral. Finalment els eixuguem.
  6. Tallem el tomàquet a la brunesa i el posem en un bol.
  7. Afegim al bol del tomàquet 1 cullerada de mostassa de Dijon, 4  de pasta de tomàquet,  un raig d'oli OVE,  un raig de vermut i pebre negre. Ho barregem.
  8. TALLEM a la brunesa  1 ceba de Figueres, 4 cogombres amb vinagre i 2 filets d'anxova. Ho afegim al bol i ho remenem.
  9. Piquem unes quantes fulles d'alfàbrega i les afegim al bol, juntament amb 1 cullerada de tàperes i una altra de grans de pebre verd amb salmorra. Ho barregem.
  10. Piquem uns quants glaçons de gel.
  11. Servim el tàrtar en un bol, situat a sobre del llit de gel picat.