Tàrtar de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet és una bona font de vitamina C, nutrient que pot reduir el cansament i la fatigaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
15 tomàquets pera
4 cullerades de pasta de tomàquet
4 cogombres amb vinagre
2 filets d'anxoves
1 ceba de Figueres
una cullerada de tàperes
una cullerada de mostassa de Dijon
una cullerada de pebre verd amb salmorra
pebre negre
sal grossa
sucre
vermut
oli OVE
alfàbrega
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 1,5 kg de sal grossa i 1,5 kg de sucre.
- Fem la creu als tomàquets, els escaldem i els tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
- Pelem els tomàquets i els tallem en forma de pètals. La part que no ens interessa és la polpa.
- Omplim la base d'un tàper amb una capa de la barreja de sal i sucre. Hi posem els pètals i els cobrim amb la resta de barreja, i en fem diverses capes. Ho deixem a la nevera durant 6 hores.
- Traiem de la nevera el tàper dels pètals i els netegem en un bol amb aigua mineral. Finalment els eixuguem.
- Tallem el tomàquet a la brunesa i el posem en un bol.
- Afegim al bol del tomàquet 1 cullerada de mostassa de Dijon, 4 de pasta de tomàquet, un raig d'oli OVE, un raig de vermut i pebre negre. Ho barregem.
- TALLEM a la brunesa 1 ceba de Figueres, 4 cogombres amb vinagre i 2 filets d'anxova. Ho afegim al bol i ho remenem.
- Piquem unes quantes fulles d'alfàbrega i les afegim al bol, juntament amb 1 cullerada de tàperes i una altra de grans de pebre verd amb salmorra. Ho barregem.
- Piquem uns quants glaçons de gel.
- Servim el tàrtar en un bol, situat a sobre del llit de gel picat.