Tàrtar de sardina de la costa amb rosella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Bolet
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: L'Arravaló, Blancafort (Conca de Barberà)
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són un peix del tipus blau, que aporten greixos omega 3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 8 sardines de la costa
  • 1/2 ceba dolça de l'Urgell
  • 2 tomàquets secs en oli
  • 2 clares d'ou dur
  • 3 cogombrets amb vinagre
  • 0,20 g d'oli d'oliva verge
  • 1 c/s i mitja de mostassa de nous de la Conca
  • 1 cl salsa perrins
  • 4 boles petites de gelat de mostassa
  • 2 llesques de pa torrat
  • Per confitar les roelles:
  • rosella
  • vi blanc
  • vinagre blanc
  • grans de mostassa
  • estragó

PREPARACIÓ

Per començar, posem un ou a bullir en un cassó durant 7 minuts. Posem la rosella en remull al 50% de vinagre blanc i 50% de vi blanc durant 1 setmana.

Netegem les sardines i les filetegem. Tallem els lloms de les sardines a daus d'uns 3 x 3 mil·límetres aprox.

Tallem a la brunesa el tomàquet sec en oli i la ceba. Tallem el cogombre. Piquem la clara d'ou dur. Posem la clara de l'ou dur, el tomàquet tallat i els cogombres tallats en un bol, i hi afegim els daus de sardina. Ho barregem tot.

Acabem la barreja amb la mostassa, l'oli i la salsa perrins. Deixem macerar 5 minuts.

Posem la barreja en un motlle circular i ho decorem amb la rosella i ho presentem amb torradetes al costat i una bola petita de gelat de mostassa.
Anar al contingut