Tàrtar de sardina de la costa amb rosella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Bolet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: L'Arravaló, Blancafort (Conca de Barberà)
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són un peix del tipus blau, que aporten greixos omega 3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 8 sardines de la costa
- 1/2 ceba dolça de l'Urgell
- 2 tomàquets secs en oli
- 2 clares d'ou dur
- 3 cogombrets amb vinagre
- 0,20 g d'oli d'oliva verge
- 1 c/s i mitja de mostassa de nous de la Conca
- 1 cl salsa perrins
- 4 boles petites de gelat de mostassa
- 2 llesques de pa torrat
- Per confitar les roelles:
- rosella
- vi blanc
- vinagre blanc
- grans de mostassa
- estragó
PREPARACIÓ
Per començar, posem un ou a bullir en un cassó durant 7 minuts. Posem la rosella en remull al 50% de vinagre blanc i 50% de vi blanc durant 1 setmana.
Netegem les sardines i les filetegem. Tallem els lloms de les sardines a daus d'uns 3 x 3 mil·límetres aprox.
Tallem a la brunesa el tomàquet sec en oli i la ceba. Tallem el cogombre. Piquem la clara d'ou dur. Posem la clara de l'ou dur, el tomàquet tallat i els cogombres tallats en un bol, i hi afegim els daus de sardina. Ho barregem tot.
Acabem la barreja amb la mostassa, l'oli i la salsa perrins. Deixem macerar 5 minuts.
Posem la barreja en un motlle circular i ho decorem amb la rosella i ho presentem amb torradetes al costat i una bola petita de gelat de mostassa.
Netegem les sardines i les filetegem. Tallem els lloms de les sardines a daus d'uns 3 x 3 mil·límetres aprox.
Tallem a la brunesa el tomàquet sec en oli i la ceba. Tallem el cogombre. Piquem la clara d'ou dur. Posem la clara de l'ou dur, el tomàquet tallat i els cogombres tallats en un bol, i hi afegim els daus de sardina. Ho barregem tot.
Acabem la barreja amb la mostassa, l'oli i la salsa perrins. Deixem macerar 5 minuts.
Posem la barreja en un motlle circular i ho decorem amb la rosella i ho presentem amb torradetes al costat i una bola petita de gelat de mostassa.