Tàrtar de salmó

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Such
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 escalopes de salmó fumat (100 g cadascuna)
  • 3 escalunyes
  • 2 cullerades (soperes) de cogombres en vinagre
  • 1 ou dur
  • 1 cullerada (sopera) de julivert
  • 1 cullerada (sopera) de pebre verd en gra
  • 1 cullerada (sopera) de suc de llimona
  • 1 cullerada (sopera) de mostassa
  • oli d'oliva
  • sal
  • orenga
  • alfàbrega
  • marduix
  • Per a la salsa agredolça:
  • melmelada de gerds
  • mostassa antiga
  • oli de gira-sol
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, piqueu el salmó i poseu-lo en un bol.
Afegiu-hi l'escalunya picada, el cogombre picat, l'ou dur picat, el julivert picat, el pebre, la sal, el pebre verd triturat i un raig d'oli i barregeu-ho. A continuació poseu l'escalopa de salmó en un motllo, afegiu-hi la barreja de salmó a dins embolicant-la amb l'escalopa. Deixeu-ho reposar a la nevera. Per fer la salsa, poseu mostassa a la melmelada de gerds i lligueu la salsa amb una mica d'oli de gira-sol. Afegiu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho. Finalment, emplateu els tàrtars i la salsa agredolça.
Anar al contingut