Tàrtar de peix d'escata amb caviar d'arengada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nando Jubany
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 1 kg de peix d'escata
  • 5 patates
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 polsim de sucre
  • Per a la vinagreta:
  • 1 cullerada de cafè de mostassa Dijon en gra
  • 8 cullerades de cafè d'oli d'oliva de 0,4º
  • 1 cullerada de cafè de suc de llimona
  • sal
  • pebre blanc
  • Per a la decoració:
  • 1 ou bullit picat
  • caviar d'arengada
  • oli de julivert i/o d'olives negres al gust

PREPARACIÓ

Per començar, traieu la pell al peix i trinxeu-lo ben fi. Després reserveu-lo en un bol.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mostassa, la sal, el pebre blanc mòlt, el suc de llimona i l'oli, i remeneu-ho.

Tot seguit, bullliu les patates, peleu-les, afegiu-hi oli d'oliva i aixafeu-les amb una forquilla.

A continuació, salpebreu el tàrtar i afegiu-hi la vinagreta. Remeneu-ho bé.

I ja, per acabar, poseu un motlle cilíndric al mig del plat i disposeu les patates trinxades al fons. A sobre, poseu una mica de tomàquet triturat amb sal, oli i sucre. Finalment, poseu el tàrtar a sobre fins a omplir el motlle. Desemmotlleu el tàrtar i decoreu-lo amb ou ratllat, porradell picat, caviar, oli de porradell, oli d'olives negres i oli de nyores.
Anar al contingut