Tàrtar de bolets acompanyat de mesclum amb vinagreta de tòfona i sardines de mitja sal

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Joan Montalà. Restaurant El Celler d'en Panxampla. Els Reguers
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • Bolets variats: carlets, rovellons, fredolics i bolets de card
  • Ceba
  • Tàperes
  • Melmelada de tomàquet
  • Anxova
  • Rovell d'ou
  • Pols de cep
  • Sal
  • Oli
  • Mesclum
  • Vinagreta de tòfona
  • Sardines de mitja sal

PREPARACIÓ

Per fer el tàrtar de bolets acompanyat de mesclum amb vinagreta de tòfona i sardines de mitja sal, primer posem en un bol l'anxova trinxada, el rovell de l'ou, la ceba tallada ben petita i les tàperes trossejades. Ho remenem fins a aconseguir que quedi una pasta ben lligada. Llavors agafem els bolets crus, netejats prèviament, i els tallem a trossos molt petits. Els afegim al bol, hi posem sal i pebre, una mica d'oli, la melmelada de tomàquet, un pessic de pols de cep i ja ho podem barrejar tot com si féssim un tàrtar de carn. Un cop quedi ben lligat, ho deixem reposar perquè es vagi macerant.
Mentrestant fregim les sardines de mitja sal.
Agafem les sardines, netes i sense espina, les enfarinem, les passem per l'ou i les posem a la paella amb l'oli ben calent. Un cop fregides les traiem del foc i les reservem.
Tot seguit amanim el mesclum amb una vinagreta de tòfona i ja ho podem emplatar.

Primer posem un motllo al mig del plat, al seu voltant hi disposem el mesclum, i a sobre, les sardines fregides.
I ara ja només queda fer el tàrtar.
Remenem una mica més la barreja que hem fet perquè quedi ben lligada. S'ha de tenir en compte un truc: com que els bolets tenen molta aigua, si la pasta del tàrtar és massa líquida, es pot passar per un colador perquè torni a quedar espessa.
Un cop fet això, col·loquem la barreja dins el motllo deixant-lo ben atapeït, retirem l'anella i ja ho tenim a punt.

Anar al contingut