Tarta de tres leches (Pastís de tres llets) - Chiriquí, Panamà
- Programa: Karakia
- Cuina: Grethel Valdés, Santa Perpètua de Mogoda
INGREDIENTS
- 3 ous
- 2 iogurts naturals ensucrats
- sucre
- oli de gira-sol
- farina
- llevat
- mantega
- Per a la cobertura:
- nata per muntar
- sucre vainillat
- 75 ml de llet condensada
- 75 ml de llet evaporada
- 50 ml de llet sencera
- 250 g de maduixots
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a uns 170º.
Preneu com a mesura el pot del iogurt.
En un bol, barregeu-hi amb les varetes del túrmix els ous, els iogurts, el sucre (1 mesura si els iogurts són ensucrats, 2 mesures si no ho són) i l'oli (1/2 mesura).
Després, afegiu-hi la farina (3 mesures) fent-la passar per un colador -així agafarà aire- i una mica de llevat en pols. Bateu-ho de nou fins que no hi hagi cap grumoll.
Unteu el motllo (preferiblement d'uns 28 cm) amb mantega, aboqueu-hi la massa i enforneu-ho durant 30 minuts a 170º.
Mentre el pastís és al forn, podeu aprofitar per muntar la nata. Quan estigui a mitges, afegiu-hi el sucre vainillat, al vostre gust de dolçor, i acabeu-la de muntar.
Un cop tingueu el pastís cuit, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo, posant-lo cap per avall en la safata de servir. Obriu-lo per la meitat i reseveu-ne la part superior, que farà de "tapa".
Esbandiu els maduixots i talleu-los a làmines. Reserveu-los.
Barregeu els tres tipus de llet en un bol. Us quedarà una mena de crema líquida. Repartiu-ne la meitat per sobre del pa de pessic obert. Veureu que s'absorbeix bastant ràpid. Després, cobriu-lo amb una capa de nata muntada i unes quantes làmines de maduixots. Tapeu la capa de nata i maduixots amb l'altra meitat de pa de pessic i repetiu l'operació. Aquest cop, la nata muntada ha de cobrir tot el pastís, també les vores. Repartiu la resta de làmines de maduixots formant un dibuix que us agradi i deixeu refredar el pastís a la nevera fins al moment de servir (preferiblement, unes 3 hores).
Preneu com a mesura el pot del iogurt.
En un bol, barregeu-hi amb les varetes del túrmix els ous, els iogurts, el sucre (1 mesura si els iogurts són ensucrats, 2 mesures si no ho són) i l'oli (1/2 mesura).
Després, afegiu-hi la farina (3 mesures) fent-la passar per un colador -així agafarà aire- i una mica de llevat en pols. Bateu-ho de nou fins que no hi hagi cap grumoll.
Unteu el motllo (preferiblement d'uns 28 cm) amb mantega, aboqueu-hi la massa i enforneu-ho durant 30 minuts a 170º.
Mentre el pastís és al forn, podeu aprofitar per muntar la nata. Quan estigui a mitges, afegiu-hi el sucre vainillat, al vostre gust de dolçor, i acabeu-la de muntar.
Un cop tingueu el pastís cuit, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo, posant-lo cap per avall en la safata de servir. Obriu-lo per la meitat i reseveu-ne la part superior, que farà de "tapa".
Esbandiu els maduixots i talleu-los a làmines. Reserveu-los.
Barregeu els tres tipus de llet en un bol. Us quedarà una mena de crema líquida. Repartiu-ne la meitat per sobre del pa de pessic obert. Veureu que s'absorbeix bastant ràpid. Després, cobriu-lo amb una capa de nata muntada i unes quantes làmines de maduixots. Tapeu la capa de nata i maduixots amb l'altra meitat de pa de pessic i repetiu l'operació. Aquest cop, la nata muntada ha de cobrir tot el pastís, també les vores. Repartiu la resta de làmines de maduixots formant un dibuix que us agradi i deixeu refredar el pastís a la nevera fins al moment de servir (preferiblement, unes 3 hores).