Taronja gelada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les recomanacions apunten a prendre cada dia una ració de fruita rica en vitamina C, com les de la recepta, ja siguin taronges, maduixes, kiwis...Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 taronges
150 g sucre
100 g ametlla gra
250 ml nata 35% MG
80 ml aigua
PREPARACIÓ
- Farem un almívar posant a dins d'un pot 50 ml d'aigua i 50 g de sucre blanc. Ho escalfarem fins que el sucre es dissolgui. Apaguem el foc i ho reservem. Quan sigui més fred, ho posarem a la nevera.
- Agafem 4 taronges, en tallem la part superior i en traiem la polpa fins a buidar-les del tot. Si n'hi ha, traiem els pinyols.
- Posem la polpa de les taronges en un got batedor i les triturem. Ho colem fins a obtenir 180 ml de suc de taronja. Hi afegirem l'almívar que tenim fred a la nevera.
- En un bol fred, hi muntem 250 ml de nata 35% MG.
- Acabarem de fer la mousse afegint a poc a poc a dins la nata muntada la barreja de suc de taronja i almívar. Ens ajudem d'unes varetes.
- Omplim les taronges amb la barreja que hem fet i les portarem al congelador durant 90 minuts.
- Agafem una paella i hi posem 100 g de sucre i 30 ml d'aigua. Ho portem a ebullició i ho coem fins arribar a 121º (necessitem un termòmetre).
- A la mateixa paella, hi afegim 100 g d'ametlla en gra. Sense deixar de remenar veurem que el sucre cristal·litza. Després es caramel·litza. En una safata de forn amb una làmina de silicona o paper sulfurat, hi escampem l'ametlla garrapinyada i ho deixem refredar 10 minuts.
- Abans de servir, haurem tret les taronges del congelador i les haurem passat a la nevera 30 minuts perquè no siguin tan dures. Les servirem en un plat o copa i hi posarem l'ametlla garrapinyada per sobre. La tapem amb el barretet de la taronja i ja les podem servir.