Taronja gelada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les recomanacions apunten a prendre cada dia una ració de fruita rica en vitamina C, com les de la recepta, ja siguin taronges, maduixes, kiwis...Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 taronges

    150 g sucre

    100 g ametlla gra

    250 ml nata 35% MG

    80 ml aigua

PREPARACIÓ

  1. Farem un almívar posant a dins d'un pot 50 ml d'aigua i 50 g de sucre blanc. Ho escalfarem fins que el sucre es dissolgui. Apaguem el foc i ho reservem. Quan sigui més fred, ho posarem a la nevera. 
  2. Agafem 4 taronges, en tallem la part superior i en traiem la polpa fins a buidar-les del tot. Si n'hi ha, traiem els pinyols. 
  3. Posem la polpa de les taronges en un got batedor i les triturem. Ho colem fins a obtenir 180 ml de suc de taronja. Hi afegirem l'almívar que tenim fred a la nevera. 
  4. En un bol fred, hi muntem 250 ml de nata 35% MG. 
  5. Acabarem de fer la mousse afegint a poc a poc a dins la nata muntada la barreja de suc de taronja i almívar. Ens ajudem d'unes varetes. 
  6. Omplim les taronges amb la barreja que hem fet i les portarem al congelador durant 90 minuts. 
  7. Agafem una paella i hi posem 100 g de sucre i 30 ml d'aigua. Ho portem a ebullició i ho coem fins arribar a 121º (necessitem un termòmetre). 
  8. A la mateixa paella, hi afegim 100 g d'ametlla en gra. Sense deixar de remenar veurem que el sucre cristal·litza. Després es caramel·litza. En una safata de forn amb una làmina de silicona o paper sulfurat, hi escampem l'ametlla garrapinyada i ho deixem refredar 10 minuts. 
  9. Abans de servir, haurem tret les taronges del congelador i les haurem passat a la nevera 30 minuts perquè no siguin tan dures. Les servirem en un plat o copa i hi posarem l'ametlla garrapinyada per sobre. La tapem amb el barretet de la taronja i ja les podem servir. 
Anar al contingut