Taronges farcides amb gelatina i pastanaga confitada
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
Per a la pastanaga confitada:
- 150 g de sucre de llustre
- 150 ml d'aigua
- 200 g de pastanaga pelada i tallada a la juliana (amb una mandolina)
- Per a la gelatina de taronja:
- 2 taronges grosses
- 2 làmines de gelatina
- Per a la cobertura de merenga:
- 2 clares d'ou
-
110 g de sucre de llustre
Consells
Aneu amb compte amb la temperatura del líquid per fondre-hi la gelatina. Ha d'estar una mica calent per ajudar a dissoldre-la, però no ha de bullir, perquè llavors no funcionarà.
- Aprofiteu la pastanaga confitada que us sobri per decorar un pastís de pastanaga. Es conserva bé uns quants dies a la nevera.
PREPARACIÓ
- Posem en un cassó gros la pastanaga tallada a la juliana, el sucre i l'aigua i ho escalfem a foc lent. Fem que arrenqui el bull, remenant de tant en tant perquè es fongui el sucre, i ho deixem a foc viu uns 10 minuts fins que la pastanaga quedi lluent. Passem de seguida la pastanaga per un colador sobre un bol perquè s'hi escorri el xarop.
- Tallem les taronges per la meitat i les espremem amb compte (la pela ha de quedar sencera per servir de recipient de la gelatina). Passem el suc pel colador i el reservem.
- Amb una cullereta, escurem l'interior de les meitats de taronja, fins que només quedi la pela neta. En tallem una mica la base perquè s'aguantin dretes.
- Remullem 5 minuts la gelatina en un bol d'aigua freda.
- Barregem el xarop de pastanaga amb el suc de taronja. Ho posem en un cassó petit i ho escalfem molt lleugerament, a una mica més de la temperatura corporal, hi incorporem les làmines de gelatina i anem remenant fins que es dissolguin.
- Posem paper de plata arrugat sota la base de les peles de taronja perquè s'aguantin dretes.
- Les posem en una safata, les fiquem a la nevera i llavors hi posem la gelatina a dins, per no haver de bellugar les peles un cop continguin la gelatina.
- Repartim la pastanaga confitada entre les peles de taronja. Les deixem a la nevera perquè es prengui la gelatina com a mínim 4 hores, o millor tota la nit.
- Quan estiguem a punt per servir la gelatina, escalfem el forn a 100 graus.
- Escampem el sucre en una safata i la deixem al forn uns 10 minuts.
- Batem les clares fins que quedin escumoses i hi incorporem el sucre calent a cullerades, fins que s'hi hagi integrat bé. Anem batent fins que la barreja es refredi del tot i quedi lluent.
- Posem la merenga en una mànega i en tallem la punta perquè hi quedi un orifici d'uns 3 cm de diàmetre.
- Apliquem una bona quantitat de merenga sobre cada gelatina de taronja. Amb un bufador, cremem una mica la punta de la merenga.
- Ho decorem amb unes quantes tires de pastanaga confitada.