Tap de whisky

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general, pels seus ingredients, com els ous, la mantega, la farina... aporta molts sucres, però també molts nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 90 g de farina 

    90 g de sucre 

    3 ous 

    20 ml d'oli d'oliva suau 

    3 g d'impulsor químic 

    Mantega 

    Sucre de llustre 

     

    PER A L'ALMÍVAR

    200 ml d'aigua 

    200 ml de sucre 

    40 ml de whisky 

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de tres ous i els posem en dos bols diferents. Muntem les clares amb 45 g de sucre afegit en forma de pluja, fins que n'obtinguem una merenga ferma. Ho reservem. 
  2. Blanquegem els rovells amb 45 g de sucre fins que canviïn de color i doblin el volum. 
  3. Afegim al bol dels rovells 20 ml d'oli d'oliva suau i ho integrem amb una vareta manual. 
  4. Tamisem al bol dels rovells 90 g de farina i 3 g d'impulsor químic. Ho integrem amb cura amb una vareta manual.  
  5. Incorporem en tres cops les clares muntades a la barreja dels rovells fent moviments embolcalladors, primer amb la mateixa vareta manual i, al final, amb una llengua pastissera. 
  6. Passem la massa a una mànega pastissera sense broquet i ho reservem un moment. 
  7. Folrem amb mantega pomada vuit motllos tubulars de 4,5 cm de diàmetre i 5 cm d'ample.  
  8. Omplim els motllos amb la massa fins a ¿ parts de la seva capacitat.  
  9. Empolsinem els motllos farcits amb sucre de llustre i els enfornem durant 15 minuts a 180 graus. Un cop cuits, els deixem refredar dins dels motllos. 
  10.  Aboquem en un pot petit 40 ml de whisky. L'escalfem una mica i el flamegem. 
  11. Un cop evaporat l'alcohol, hi aboquem 200 ml d'aigua i 200 g de sucre. Ho remenem i escalfem fins que el sucre quedi completament dissolt. Hi apaguem el foc i ho deixem temperar. 
  12. Posem els taps en una reixeta que tenim a sobre d'una safata. Agafem un tap, el suquem a l'almívar temperat i el deixem de nou sobre la reixeta. 
  13. Un cop s'ha escorregut l'almívar sobrant, ja els podem servir i menjar-nos-els. 
Anar al contingut