Tangín de xai

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Charli Sadiki
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell

INGREDIENTS

  • 800 g de carn de xai
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 3 grans d'all
  • 2 cullerades de coriandre picat
  • 1 culleradeta de gingebre en pols
  • brins de safrà
  • 1 culleradeta de ras el ahnout
  • suc de 2 llimones
  • 1 culleradeta de canyella
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • brou de carn
  • Per guarnir:
  • 2 cebes
  • 150 g de prunes seques
  • 150 g de panses
  • 2 cullerades de mel

PREPARACIÓ

Poseu en un bol la carn tallada a trossos, la pastanaga ratllada, els alls picats, la ceba trinxada, el coriandre, el gingebre, el ras el ahnout, la sal, el pebre i el suc de llimona.
Remeneu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores. Després, sofregiu-ho tot en una casssola amb oli ben calent. Quan la carn ja estigui ben rossa, poseu-hi el brou calent, tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup.

Mentrestant, daureu la ceba picada en una paella amb oli. Quan hagi agafat color, afegiu-hi les prunes, les panses, la caiena, la mel, la sal i la carn ja cuita. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. Ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut