Tangín de xai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Charli Sadiki
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell
INGREDIENTS
- 800 g de carn de xai
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 3 grans d'all
- 2 cullerades de coriandre picat
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- brins de safrà
- 1 culleradeta de ras el ahnout
- suc de 2 llimones
- 1 culleradeta de canyella
- sal i pebre
- oli d'oliva
- brou de carn
- Per guarnir:
- 2 cebes
- 150 g de prunes seques
- 150 g de panses
- 2 cullerades de mel
PREPARACIÓ
Poseu en un bol la carn tallada a trossos, la pastanaga ratllada, els alls picats, la ceba trinxada, el coriandre, el gingebre, el ras el ahnout, la sal, el pebre i el suc de llimona.
Remeneu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores. Després, sofregiu-ho tot en una casssola amb oli ben calent. Quan la carn ja estigui ben rossa, poseu-hi el brou calent, tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup.
Mentrestant, daureu la ceba picada en una paella amb oli. Quan hagi agafat color, afegiu-hi les prunes, les panses, la caiena, la mel, la sal i la carn ja cuita. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. Ja podreu emplatar-ho.
Remeneu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores. Després, sofregiu-ho tot en una casssola amb oli ben calent. Quan la carn ja estigui ben rossa, poseu-hi el brou calent, tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup.
Mentrestant, daureu la ceba picada en una paella amb oli. Quan hagi agafat color, afegiu-hi les prunes, les panses, la caiena, la mel, la sal i la carn ja cuita. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. Ja podreu emplatar-ho.