Tallarines a la carbonara

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pels seus ingredients, és molt rica en proteïnes de bona qualitat i en energia, ideal per a un dia d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    150 g de farina de força 

    150 g de farina fluixa 

    100 g de guanciale 

    80 g de formatge tipus parmesà 

    5 ous 

    1 gra d'all 

    25 ml d'oli 

    Orenga 

    Pebre negre salvatge 

    Sal 

PREPARACIÓ

 

  1. Tamisem la barreja de farines a la superfície de treball. Hi fem forma de volcà i aboquem, al centre, tres ous batuts. Els anem incorporant a la farina i ho treballem uns 10 minuts fins que veiem que ja no se'ns enganxa als dits i ens queda una pasta compacta. En fem una bola, la tapem i la deixem 1 hora a la nevera.  
  2. Separem la pasta en dues parts perquè ens sigui més fàcil de treballar, i estirem cada part amb una mica de farina perquè no se'ns enganxi, fins que quedi fina com un llençol. Cargolem el llençol de pasta amb un corró i el tallem segons el gruix que volem que tinguin les nostres tallarines. Perquè no quedin enganxades, despleguem cada tallarina i les reservem en una plata on haurem posat una mica de farina o de sèmola.  Com que la cocció és d'un minutet, posem aigua a bullir i comencem a fer la salsa. 
  3. Mesurem 25 ml d'oli d'oliva verge extra i en posem una mica a la cassola. Hi afegim el guanciale tallat a la brunesa i també l'all (sense germinat i tallat ben menut). Un cop agafa color, l'apartem del foc i hi afegim pebre negre salvatge, que picarem al morter. 
  4. Posem a bullir la pasta i, al cap d'un minut, passem les tallarines a la cassola, a un foc mitjà. Hi afegim també una mica d'aigua de la cocció de les tallarines i ho anem emulsionant dins mateix de la cassola.    
  5. En un bol a banda, barregem dos rovells i 80 g de formatge curat de vaca tipus parmesà. Ho integrem a la cassola fins que s'acabi de lligar tot el conjunt. 
  6. Ho emplatem amb una mica d'orenga fresca per damunt.   
Anar al contingut