Tagra (Tagine dial hutz) (Tagín de peix) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Abdul Draoui, Barcelona
INGREDIENTS
- peix
- tomàquets
- patates
- pebrot verd
- pebre vermell
- llimona
- olives
- julivert
- alls
- comí
- sal i oli
PREPARACIÓ
En un morter feu una picada d'all i julivert i afegiu-hi el pebre vermell, el comí, la sal i un bon raig d'oli.
Netegeu el peix (en aquest cas, l'Abdul va fer unes orades) i farciu-lo amb la picada que heu preparat. Unteu-lo per fora, també, amb la picada.
Talleu els tomàquets madurs, els pebrots i la llimona a rodanxes.
Peleu les patates i talleu-les de la mateixa manera.
Poseu una capa de tomàquet a la base del tagín (si no en teniu, podeu fer servir una cassola de fang). A sobre, poseu-hi una capa de patates, el peix farcit, el pebrot, les rodanxes de llimona i unes quantes olives. Amaniu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva.
Ompliu d'aigua el morter on heu fet la picada i aboqueu-la al tagín (més o menys, un got i mig d'aigua).
Tapeu el tagín amb paper d'alumini i deixeu que faci xup-xup, a foc lent, durant uns 30 o 40 minuts.
Netegeu el peix (en aquest cas, l'Abdul va fer unes orades) i farciu-lo amb la picada que heu preparat. Unteu-lo per fora, també, amb la picada.
Talleu els tomàquets madurs, els pebrots i la llimona a rodanxes.
Peleu les patates i talleu-les de la mateixa manera.
Poseu una capa de tomàquet a la base del tagín (si no en teniu, podeu fer servir una cassola de fang). A sobre, poseu-hi una capa de patates, el peix farcit, el pebrot, les rodanxes de llimona i unes quantes olives. Amaniu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva.
Ompliu d'aigua el morter on heu fet la picada i aboqueu-la al tagín (més o menys, un got i mig d'aigua).
Tapeu el tagín amb paper d'alumini i deixeu que faci xup-xup, a foc lent, durant uns 30 o 40 minuts.