Tagliatelle amb gambes i calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Medrán (director de comunicació de Madrid)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de tagliatelle frescos
- 2 cebes
- 250 g de calamars
- 16 gambes
- 250 g de cloïsses
- 1/2 got de brandi
- parmesà (reggiano o grana padano)
- oli i sal
- pebre i bitxo
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli abundant sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi els calamars tallats a trossos i la sal i remeneu-ho durant un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi les gambes pelades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho, afegiu-hi una mica de bitxo i el brandi i deixeu que s'evapori l'alcohol.
Mentrestant, poseu les cloïsses en una paella al foc fins que s'obrin.
A continuació, poseu a bullir aigua en una olla. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta i una mica de sal i deixeu-la coure durant 2 o 3 minuts, si és pasta fresca. Després, coleu-la, afegiu-la a la paella del sofregit, juntament amb les cloïsses i remeneu-ho bé durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu la pasta i ratlleu-hi una mica de parmesà pel damunt.
Albert Medrán: www.albertmedran.com
Mentrestant, poseu les cloïsses en una paella al foc fins que s'obrin.
A continuació, poseu a bullir aigua en una olla. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta i una mica de sal i deixeu-la coure durant 2 o 3 minuts, si és pasta fresca. Després, coleu-la, afegiu-la a la paella del sofregit, juntament amb les cloïsses i remeneu-ho bé durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu la pasta i ratlleu-hi una mica de parmesà pel damunt.
Albert Medrán: www.albertmedran.com