Tagliatelle amb gambes i calamars

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Medrán (director de comunicació de Madrid)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de tagliatelle frescos
  • 2 cebes
  • 250 g de calamars
  • 16 gambes
  • 250 g de cloïsses
  • 1/2 got de brandi
  • parmesà (reggiano o grana padano)
  • oli i sal
  • pebre i bitxo

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli abundant sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi els calamars tallats a trossos i la sal i remeneu-ho durant un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi les gambes pelades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho, afegiu-hi una mica de bitxo i el brandi i deixeu que s'evapori l'alcohol.

Mentrestant, poseu les cloïsses en una paella al foc fins que s'obrin.

A continuació, poseu a bullir aigua en una olla. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta i una mica de sal i deixeu-la coure durant 2 o 3 minuts, si és pasta fresca. Després, coleu-la, afegiu-la a la paella del sofregit, juntament amb les cloïsses i remeneu-ho bé durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu la pasta i ratlleu-hi una mica de parmesà pel damunt.



Albert Medrán: www.albertmedran.com
Anar al contingut