Tagine dial kefta wa baid (Tagín de mandonguilles) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mohamed Chair, Barcelona

INGREDIENTS

  • carn picada
  • tomàquets
  • cebes
  • ous
  • alls
  • pebre negre
  • pebre vermell
  • julivert
  • comí
  • bitxo
  • sal
  • aigua
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Piqueu la ceba i reserveu-la.
Salpebreu la carn picada al vostre gust i acabeu d'adobar-la amb els pebres, el comí i la ceba trinxada.
Formeu les kefta (mandonguilles) amb les mans mullades amb una mica d'aigua i oli, d'aquesta manera no se us enganxaran.
Prepareu una picada d'all i julivert juntament amb una mica de bitxo. Si tolereu bé els picants, també hi podeu afegir una mica de pebre vermell i negre.
Escaldeu els tomàquets i peleu-los.
Mulleu el tagín (cassola de fang molt utilitzada en la cuina marroquina) amb una mica d'aigua perquè no s'esquerdi. Poseu-hi els tomàquets amb un rajolí d'oli i la picada per sobre i tapeu-ho. Deixeu coure els tomàquets uns 15-20 minuts, a foc lent.
Després afegiu-hi mig got d'aigua. Remeneu-ho una mica i ja hi podreu incorporar les mandonguilles que teniu reservades.
Apugeu una mica el foc i deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Al final, només us quedarà afegir al tajine tants ous com persones hi hagi a taula.
Deixeu-ho reposar perquè l'aigua es vagi evaporant i els ous es facin lleugerament i ja ho podreu servir.

Anar al contingut