Szilvás gombóc (Boletes de patata i pruna) - Hongria
- Programa: Karakia
- Cuina: Anna Sügeves i Tamara Precek, El Prat de Llobregat
INGREDIENTS
- 1kg de patates500 g de prunes350 g de farina100 g de pa ratllat80 g de mantega1 terròs de sucre per cada prunacanyella en polssucre glacésal
PREPARACIÓ
Bulliu les patates amb la pell en aigua abundant amb una mica de sal. Un cop cuites, peleu-les i aixafeu-les per fer-ne un puré. Deixeu refredar una mica el puré i afegiu-hi la farina, un terç de la mantega i un pessic de sal. Amasseu-ho fins que no us quedi cap grumoll i estireu la pasta damunt del marbre, prèviament enfarinat, fins que la massa tingui un gruix de mig centímetre aproximadament.
Espolseu-hi una mica de farina per sobre i talleu-ne quadrats d'uns 8 cms. Renteu les prunes i despinyoleu-les. Poseu una pruna damunt de cada quadrat i un terròs de sucre a sobre. Escampeu-hi una mica de canyella en pols i tanqueu cada quadrat treballant la massa amb les mans per convertir-lo en una espècie de mandonguilla farcida.
Poseu una cassola al foc amb aigua i sal i feu-hi coure les boles de patata farcides. Quan surin, espereu uns 5 minuts i ja les podreu treure de la cassola i deixar que s'escorrin.
Daureu el pa ratllat amb la resta de mantega i aboqueu-lo per sobre de les boletes ben escorregudes. Deixeu-les reposar així una estoneta i després sacsegeu-les perquè quedin ben cobertes de pa ratllat pertot arreu.
Espolseu-hi una mica de canyella en pols i sucre glacé per sobre i ja les podeu servir.
Espolseu-hi una mica de farina per sobre i talleu-ne quadrats d'uns 8 cms. Renteu les prunes i despinyoleu-les. Poseu una pruna damunt de cada quadrat i un terròs de sucre a sobre. Escampeu-hi una mica de canyella en pols i tanqueu cada quadrat treballant la massa amb les mans per convertir-lo en una espècie de mandonguilla farcida.
Poseu una cassola al foc amb aigua i sal i feu-hi coure les boles de patata farcides. Quan surin, espereu uns 5 minuts i ja les podreu treure de la cassola i deixar que s'escorrin.
Daureu el pa ratllat amb la resta de mantega i aboqueu-lo per sobre de les boletes ben escorregudes. Deixeu-les reposar així una estoneta i després sacsegeu-les perquè quedin ben cobertes de pa ratllat pertot arreu.
Espolseu-hi una mica de canyella en pols i sucre glacé per sobre i ja les podeu servir.