Szilvás gombóc (Boletes de patata i pruna) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Anna Sügeves i Tamara Precek, El Prat de Llobregat

INGREDIENTS

  • 1kg de patates
    500 g de prunes
    350 g de farina
    100 g de pa ratllat
    80 g de mantega
    1 terròs de sucre per cada pruna
    canyella en pols
    sucre glacé
    sal

PREPARACIÓ

Bulliu les patates amb la pell en aigua abundant amb una mica de sal. Un cop cuites, peleu-les i aixafeu-les per fer-ne un puré. Deixeu refredar una mica el puré i afegiu-hi la farina, un terç de la mantega i un pessic de sal. Amasseu-ho fins que no us quedi cap grumoll i estireu la pasta damunt del marbre, prèviament enfarinat, fins que la massa tingui un gruix de mig centímetre aproximadament.

Espolseu-hi una mica de farina per sobre i talleu-ne quadrats d'uns 8 cms. Renteu les prunes i despinyoleu-les. Poseu una pruna damunt de cada quadrat i un terròs de sucre a sobre. Escampeu-hi una mica de canyella en pols i tanqueu cada quadrat treballant la massa amb les mans per convertir-lo en una espècie de mandonguilla farcida.

Poseu una cassola al foc amb aigua i sal i feu-hi coure les boles de patata farcides. Quan surin, espereu uns 5 minuts i ja les podreu treure de la cassola i deixar que s'escorrin.

Daureu el pa ratllat amb la resta de mantega i aboqueu-lo per sobre de les boletes ben escorregudes. Deixeu-les reposar així una estoneta i després sacsegeu-les perquè quedin ben cobertes de pa ratllat pertot arreu.

Espolseu-hi una mica de canyella en pols i sucre glacé per sobre i ja les podeu servir.

Anar al contingut