Suquet ràpid
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar
INGREDIENTS
- 16 gambes grosses
- 1 copa de vermut blanc sec
- 1 kg de patates
- sal i pebre
- oli d'oliva verge Per a la picada:
- 1 cabeça d'alls
- 2 nyores
- julivert
- 1 llesca de pa
- 30 g d'ametlles
- 30 g d'avellanes
PREPARACIÓ
En una olla amb oli calent, enrossiu-hi els grans d'all pelats.
Tot seguit reserveu-los i fregiu-hi el pa, que també reservareu. Després, daureu-hi el julivert i les nyores, prèviament estovades amb aigua. Afegiu-hi les ametlles, les avellanes i els ingredients que heu reservat. Cobriu-ho amb agua bullent, tritureu-ho i salpebreu-ho. A part, en una cassola amb l'oli calent, coeu-hi les gambes vola i volta, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli, poseu-hi les patates tallades a daus grossos, tireu-hi sal i cobriu-les amb la salsa que heu preparat abans. Al cap de set minuts, incorporeu-hi les gambes i deixeu-ho coure un minut i mig més. Podeu afegir-hi una mica d'allioli negat per donar-li més gust. Serviu el suquet ben calent.
Tot seguit reserveu-los i fregiu-hi el pa, que també reservareu. Després, daureu-hi el julivert i les nyores, prèviament estovades amb aigua. Afegiu-hi les ametlles, les avellanes i els ingredients que heu reservat. Cobriu-ho amb agua bullent, tritureu-ho i salpebreu-ho. A part, en una cassola amb l'oli calent, coeu-hi les gambes vola i volta, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli, poseu-hi les patates tallades a daus grossos, tireu-hi sal i cobriu-les amb la salsa que heu preparat abans. Al cap de set minuts, incorporeu-hi les gambes i deixeu-ho coure un minut i mig més. Podeu afegir-hi una mica d'allioli negat per donar-li més gust. Serviu el suquet ben calent.