Suquet d'espardenyes i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 400 g d'espardenyes
- 800 g de patates
- 1 punta de bitxo
- 3 alls
- pebrot verd
- sal i pebre
- 1 culleradeta de tomàquet
- 1 tasseta d'oli
- 12 cloïsses
- fumet de peix
PREPARACIÓ
Daureu en una cassola amb oli els alls pelats i el bitxo.
Tot seguit, tireu-hi les espardenyes, deixeu-les enrossir uns segons i reserveu-les. Després, poseu a la cassola el pebrot verd tallat, el tomàquet i la patata pelada i tallada. Remeneu-ho bé, aboqueu-hi el fumet calent fins a cobrir les patates i deixeu-ho coure durant 15 minuts. A continuació, afegiu-hi les espardenyes i les cloïsses a la cassola, rectifiqueu el suquet de sal i pebre, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.
Tot seguit, tireu-hi les espardenyes, deixeu-les enrossir uns segons i reserveu-les. Després, poseu a la cassola el pebrot verd tallat, el tomàquet i la patata pelada i tallada. Remeneu-ho bé, aboqueu-hi el fumet calent fins a cobrir les patates i deixeu-ho coure durant 15 minuts. A continuació, afegiu-hi les espardenyes i les cloïsses a la cassola, rectifiqueu el suquet de sal i pebre, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.