Suquet de sorell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sorell, tot i que és poc valorat, té molt bon gust, és econòmic i de gran valor nutritiu. Com la sardina, és un peix blau, per tant aporta greixos saludables i proteïnes de gran valor nutricional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 sorells grossos

    300 g de colirave 

    300 g de patata morada

    30 g d'ametlles torrades

    4 tomàquets de penjar

    3 grans d'all

    2 nyores

    2 cebes

    1/2  llimona

    150 ml de vi blanc

    1 raig d'anís dolç

    Julivert

    Llorer

    Sal

    Pebre negre

    Oli OVE

    Safrà

     

PREPARACIÓ

  1. Podem demanar a la peixateria que ens preparin el sorell en filets i, si no, ho podem fer nosaltres. No és gaire feina si tenim els ganivets esmolats.
  2. Posem els filets en un recipient i els cobrim amb paper sulfurat.
  3. Tapem el recipient i guardem el peix a la nevera.
  4. Posem els caps sense les brànquies i les espines dels sorells en una safata per al forn.
  5. Tallem 1/2 llimona a rodelles i l'afegim a la safata.
  6. Tallem dues cebes a rodelles i les afegim a la safata.
  7. Hi posem una fulla de llorer i 150 ml de vi blanc.
  8. Fiquem la safata al forn 15 minuts a 200º.
  9. Passat el temps, tirem tot el contingut de la safata en una olla i hi arrenquem el foc.
  10. Hi afegim 1 manat de julivert i 1 litre d'aigua mineral.
  11. Ho coem tot 15' minuts a foc lent. Passats els 15 minuts, hi apaguem el foc i deixem que reposi un mínim de15 minuts més.
  12. Un cop reposat, ho colem per obtenir-ne un caldo de peix.
  13. Hidratem amb aigua tèbia i durant 15 minuts dues nyores.
  14. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE.
  15. Tallem 2 grans d'all a la microbrunesa.
  16. Afegim l'all a la cassola amb l'oli.
  17. Ratllem 4 tomàquets de penjar i en colem la polpa directament a la cassola.
  18. Traiem la polpa de les nyores i ho tirem a la cassola. Hi afegim un raig d'anís dolç.
  19. Deixem que se n'evapori l'alcohol al foc.
  20. Afegim el brou colat a la cassola.
  21. Netegem i pelem 300 grams de patates morades. Les esqueixem i tirem a la cassola.
  22. Netegem i pelem 300 grams de colirave.
  23. L'esqueixem i l'afegim a la cassola.
  24. Salpebrem el contingut de la cassola.
  25. Ho coem tapat, 20 minuts, a foc mitjà.
  26. Recuperem de la nevera els filets de sorell i els tallem a mida de mossegada. Aprofitem el tall per revisar que no hi hagin quedat espines.
  27. Afegim els talls de sorell a la cassola.
  28. Ho coem 3 minuts a foc baix sense tapar-ho.
  29. En un morter posem un gra d'all pelat, un bri de safrà, 30 grams d'ametlles torrades, una culleradeta de pebre vermell fumat dolç i un raig d'oli OVE.
  30. Ho matxuquem tot amb el morter.
  31. Afegim la picada a la cassola.
  32. Ho integrem tot i ho deixem coure un minut.
  33. I ho servim.
Anar al contingut