Suquet de pescadors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ana Casanova
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'l entre tres i quatre dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de peix de roca
- 2 patates grosses
- 1 l de caldo de peix i marisc amb sofregit Aneto
- Per a la picada:
- 2 llesques de pa fregit
- 2 alls
- 50 g d'ametlles torrades pelades
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, pelem les patates, les rentem bé i les tallem (esqueixades), a talls mitjans. A la cassola, amb una mica d'oli, daurem les patates uns 4 minuts, no cal que quedin gaire enrossides.
Posem el caldo en una olla, fins que arribi a bullir. Afegim el caldo bullint perquè cobreixi les patates. Ho deixem coure uns 10 minuts.
Per fer la picada, pelem els alls. En una cassola amb oli, els fregim i els retirem. En el mateix oli, hi fregim la llesca de pa. La retirem. En un morter, matxuquem el pa i els alls. Hi afegim les ametlles torrades i ho anem picant. Acabem de fer la picada, fins que en quedi una pasta. La reservem.
Tallem el peix a rodelles. Hi afegim la picada i la deixatem amb el suc de la cocció de la cassola. El posem a la cassola on tenim les patates. Li tirem un rajolí d'anís. Sacsegem la cassola. Ho coem durant 5 minuts més. Rectifiquem el punt de sal si és necessari.
Per acabar, ho presentem a la cassola.
Posem el caldo en una olla, fins que arribi a bullir. Afegim el caldo bullint perquè cobreixi les patates. Ho deixem coure uns 10 minuts.
Per fer la picada, pelem els alls. En una cassola amb oli, els fregim i els retirem. En el mateix oli, hi fregim la llesca de pa. La retirem. En un morter, matxuquem el pa i els alls. Hi afegim les ametlles torrades i ho anem picant. Acabem de fer la picada, fins que en quedi una pasta. La reservem.
Tallem el peix a rodelles. Hi afegim la picada i la deixatem amb el suc de la cocció de la cassola. El posem a la cassola on tenim les patates. Li tirem un rajolí d'anís. Sacsegem la cassola. Ho coem durant 5 minuts més. Rectifiquem el punt de sal si és necessari.
Per acabar, ho presentem a la cassola.