Suquet de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Covalea
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Majó, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 talls de lluç
- 4 talls de rap
- 4 escamarlans
- 4 gambes de platja
- 4 llagostins
- 200 g de calamars
- 300 g de cloïsses
- 500 g de musclos
- 200 g de patata
- 200 g de ceba picada
- 2 cullerades d'all i julivert
- 2 culleradetes de pebre vermell dolç
- 300 g de tomàquet triturat
- 1/2 l de brou de peix
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 tassa d'allioli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, fregiu les patates tallades a rodanxes en una paella amb oli.
Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i poseu-les en un plat amb paper absorbent. A continuació, poseu la ceba picada en una cassola. Quan agafi color, afegiu-hi dues cullerades d'all i julivert. Doneu-hi unes voltes i incorporeu-hi dues culleradetes de pebre vermell. Remeneu-ho una mica i afegiu-hi els calamars. Quan s'hagin enrossit, incorporeu-hi el tomàquet triturat, que prèviament haureu sofregit. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el brou de peix i les patates que havíeu reservat. Després incorporeu-hi les cloïsses, abaixeu el foc i deixeu-ho coure una estona. Mentrestant, saleu el rap i enfarineu-lo. Tot seguit, fregiu-lo en una paella calenta amb oli. Després incorporeu-lo a la cassola juntament amb una cullerada d'allioli. I ja per acabar, saleu les gambes i fregiu-les a la mateixa paella on heu fregit el rap. Quan estiguin cuites, incorporeu-les a la cassola amb el suquet. Finalment, ja podeu emplatar.
Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i poseu-les en un plat amb paper absorbent. A continuació, poseu la ceba picada en una cassola. Quan agafi color, afegiu-hi dues cullerades d'all i julivert. Doneu-hi unes voltes i incorporeu-hi dues culleradetes de pebre vermell. Remeneu-ho una mica i afegiu-hi els calamars. Quan s'hagin enrossit, incorporeu-hi el tomàquet triturat, que prèviament haureu sofregit. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el brou de peix i les patates que havíeu reservat. Després incorporeu-hi les cloïsses, abaixeu el foc i deixeu-ho coure una estona. Mentrestant, saleu el rap i enfarineu-lo. Tot seguit, fregiu-lo en una paella calenta amb oli. Després incorporeu-lo a la cassola juntament amb una cullerada d'allioli. I ja per acabar, saleu les gambes i fregiu-les a la mateixa paella on heu fregit el rap. Quan estiguin cuites, incorporeu-les a la cassola amb el suquet. Finalment, ja podeu emplatar.