Suquet de peix

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Covalea
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Majó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de lluç
  • 4 talls de rap
  • 4 escamarlans
  • 4 gambes de platja
  • 4 llagostins
  • 200 g de calamars
  • 300 g de cloïsses
  • 500 g de musclos
  • 200 g de patata
  • 200 g de ceba picada
  • 2 cullerades d'all i julivert
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç
  • 300 g de tomàquet triturat
  • 1/2 l de brou de peix
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 tassa d'allioli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, fregiu les patates tallades a rodanxes en una paella amb oli.
Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i poseu-les en un plat amb paper absorbent. A continuació, poseu la ceba picada en una cassola. Quan agafi color, afegiu-hi dues cullerades d'all i julivert. Doneu-hi unes voltes i incorporeu-hi dues culleradetes de pebre vermell. Remeneu-ho una mica i afegiu-hi els calamars. Quan s'hagin enrossit, incorporeu-hi el tomàquet triturat, que prèviament haureu sofregit. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el brou de peix i les patates que havíeu reservat. Després incorporeu-hi les cloïsses, abaixeu el foc i deixeu-ho coure una estona. Mentrestant, saleu el rap i enfarineu-lo. Tot seguit, fregiu-lo en una paella calenta amb oli. Després incorporeu-lo a la cassola juntament amb una cullerada d'allioli. I ja per acabar, saleu les gambes i fregiu-les a la mateixa paella on heu fregit el rap. Quan estiguin cuites, incorporeu-les a la cassola amb el suquet. Finalment, ja podeu emplatar.
Anar al contingut