Suquet de peix de roca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
- Informació nutricional -Obre
Recepta típica de la dieta mediterrània amb un alt contingut en greixos monoinsaturats que tenen propietats beneficioses per al sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 orada de 2 kg aprox.
- Per al sofregit:
- 2 cebes de Figueres
- 2 grans d'all
- 3 tomàquets madurs
- 1 pebrot verd
- pebre vermell dolç
- oli d'oliva
- safrà
- 200 g de patates del bufet
- Per a la picada:
- 50 g d'avellanes
- 50 g d'ametlles torrades
- 1 gra d'all
- fumet de peix
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu l'orada, talleu-la a filets, salpebreu-la, enfarineu-la i fregiu-la en un cassó amb oli. Quan estigui rossa, retireu-la i reserveu-la.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles i el gra d'all i aixafeu-ho tot amb el morter.A continuació, a la cassola on heu fregit l'orada, sofregiu la ceba, els alls i el pebrot, tot ben picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet picat i el pebre vermell i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona. Quan el sofregit hagi quedat com una mena de melmelada, poseu-hi les patates, pelades i esqueixades, el safrà i el fumet de peix calent i deixeu-ho coure tot junt a foc fort durant 8 minuts. Tot seguit, afegiu-hi l'orada i la picada i deixeu-ho coure un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu l'orada, poseu-hi les patates al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles i el gra d'all i aixafeu-ho tot amb el morter.A continuació, a la cassola on heu fregit l'orada, sofregiu la ceba, els alls i el pebrot, tot ben picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet picat i el pebre vermell i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona. Quan el sofregit hagi quedat com una mena de melmelada, poseu-hi les patates, pelades i esqueixades, el safrà i el fumet de peix calent i deixeu-ho coure tot junt a foc fort durant 8 minuts. Tot seguit, afegiu-hi l'orada i la picada i deixeu-ho coure un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu l'orada, poseu-hi les patates al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.