Suquet de carxofes amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dani Nieto
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Marítim, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • 10 carxofes
  • 16 gambes de Palamós
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 1/2 l d'aigua
  • 1/2 kg d'escopinyes
  • 100 g d'oli
  • cibulet
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu les carxofes ja pelades.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, poseu-la en un bol, afegiu-hi un parell de carxofes bullides, una mica de l'aigua de bullir-les, sal, pebre i una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les gambes durant 30 segons, retireu-les del cassó i reserveu-les.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les escopinyes durant 30 segons, retireu-les del cassó i reserveu-les.

Per fer l'oli d'alls, poseu l'oli en un cassó amb la cabeça d'alls i deixeu-lo confitar a foc suau durant una estona. Després, coleu-lo i deixeu-lo refredar.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de les carxofes tallades per la meitat.

I ja per acabar, emplateu la crema de carxofes i poseu-hi a sobre les cues de gamba pelades, les escopinyes, les carxofes, una mica de cibulet picat i amaniu-ho tot amb una mica d'oli d'alls.
Anar al contingut