Sült libamáj (Fetge d'oca 'mi-cuit') - Budapest, Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Andrea Gömöry, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 fetge d'oca d'uns 750 g aprox.
  • llard d'oca
  • aigua
  • glaçons
  • llet
  • 2 grans d'all

PREPARACIÓ

Esbandiu el fetge a raig d'aixeta. Col·loqueu-lo en un recipient de vores altes i afegiu-hi uns quants glaçons. Cobriu-lo gairebé tot d'aigua i acabeu d'omplir el recipient amb un raig de llet. Deixeu-lo reposar durant 1 hora, més o menys. Això farà que el fetge perdi la fortor de gust i d'olor.
Després, escorreu-lo i assequeu-lo bé amb un paper de cuina. Poseu-lo dins d'una cassola de vores altes i afegiu-hi unes quantes cullerades de llard d'oca.
Aixafeu, sense pelar-los, un parell de grans d'all. Afegiu-los a la cassola i cobriu d'aigua el fetge d'oca, fins a la meitat del seu volum. Saleu-ho generosament i tapeu la cassola. El mi-cuit necessita una cocció lenta perquè, pràcticament, és cou en el seu mateix vapor.
De tant en tant, remulleu el fetge amb l'aigua de cocció.
Sabreu que ja està al punt quan el fetge ja no treu sang i, en punxar-lo, la forquilla surt neta.
Un cop cuit, traieu-lo de la cassola i deixeu-lo refredar a temperatura ambient. Després, retireu-ne el greix i deixeu-lo reposar dins la nevera per poder-lo servir fred.

Anar al contingut