Suflé de xocolata
INGREDIENTS
100 g de sucre llustre
100 g de xocolata per fondre
5 g de midó de blat de moro
100 ml de llet
3 ous
Cacau en pols
Mantega
PREPARACIÓ
- En un bol, hi posem tres clares i, en un altre recipient, un rovell. Batem les clares amb 100 g de sucre llustre fins que estiguin a punt de neu.
- Afegim un rajolí de llet on hi teníem el rovell i també 5 g de midó de blat de moro i ho barregem.
- Escalfem 100 ml de llet (menys el rajolí que ja hem utilitzat) fins que bulli. Un cop arrenqui el bull, tirem la llet a dins d'un got batedor amb 100 g de xocolata per fondre. Ho turbinem fins que n'obtinguem una textura cremosa. Passarem la barreja a un bol gros fins que es refredi.
- Afegirem a poc a poc la merenga reservada al bol amb la xocolata temperada. Ho farem en dues parts amb l'ajuda d'una llengua.
- Pintarem amb un pinzell els interiors de quatre tasses on farem els suflés, amb mantega pomada.
- Empolsinem l'interior de les tasses amb cacau en pols.
- Omplim les tasses amb la massa del suflé i les posem al forn fins que creixin durant quinze minuts a 180º.
- Emplatem els suflés.