Suflé de xocolata

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas i Elisabet Cortiles
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    La xocolata és un aliment energètic que si es pren amb moderació, i preferiblement amb un alt percentatge de cacau, com en la recepta, té certes propietats estimulants i antioxidants.

INGREDIENTS

  • 250 g de llet

    70 g de sucre de llustre   

    40 g de mantega      

    40 g de cacau en pols

    35 g de xocolata 70 %   

    30 g de farina

    25 g de mantega pomada

    4 ous      

    4 cullerades de sucre

    1 beina de vainilla

    sal

    xocolata per ratllar

PREPARACIÓ

 

  1. Pintem 4 motllos amb la meitat de 25 g de mantega pomada i els refredem a la nevera. Els pintem dels fons cap amunt, perquè després el suflé pugi bé.
  2. Posem a fondre en un pot 40 g de mantega i hi afegim 30 g de farina tamisada. Ho deixem coure durant 10 minuts tot remenant de tant en tant.
  3. Posem a escalfar en una olla 250 g de llet, 1 cullerada de sucre de llustre, la polpa d'una beina de vainilla , 35 g de xocolata 70% i 40 g de cacau en pols. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 5 minuts.
  4. Traiem uns motllos de la nevera i els repintem amb la resta de la mantega. Hi afegim 1 cullerada de sucre a cadascun dels motllos i ho repartim bé. Els tornem a la nevera.
  5. Engeguem la barbacoa i la pugem a 200º.
  6. Afegim el roux a la cassola de la llet i ho remenem fins que espesseixi.
  7. Separem les clares dels rovells de 4 ous. Posem  les clares en un bol metàl·lic i els rovells,  d'un en un,  a la cassola tot remenant.
  8. Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pols de sal. A mig muntar incorporem el sucre de llustre per fer una merenga.   Reservem una mica de sucre de llustres per rematar el plat.
  9. Afegim a poc a poc la merenga a l'olla de la crema tot barrejant amb una llengua. Ho passem a una gerra grossa.
  10. Traiem els  motllos de la nevera i els omplim amb el contingut de la gerra.
  11. Posem els motllos a la barbacoa a 200º durant 20 minuts.
  12. Traiem el contingut dels motllos i espolsem sucre de llustre  per sobre i hi ratllem xocolata per rematar les postres.